Vesztett Szanyi, de a Gój Motorosoknak ennyi nem elég

Vesztett Szanyi, de a Gój Motorosoknak ennyi nem elég

A Gój Motorosoknak adott igazat a bíróság a Szanyi Tibor elleni perben. Az ítélet szerint a szocialista politikus megsértette a szervezet jó hírnevét, amikor azt állította, hogy csak azért perelnek, hogy százmilliókat keressenek, mert abból élnek. A Gój Motorosok azonban fellebbeznek, az elsőfokú ítélet mérlege ugyanis végül nekik jelenthet ráfizetést.

„Azt a valós tényt, hogy a felperes sok pert indított már a bíróságokon abban a hamis színben tüntette fel, mint ha a felperes 100 milliókat nyerne, és ebből élne” – ismertette az ítéletet Jakabosné Németh Mónika, a Fővárosi Törvényszék bírója.

A bíróság Szanyit eltiltotta a további jogsértéstől, és 100 ezer forint sérelemdíjat is fizethet a motorosoknak.

Hírdetés

„Szerintem 100 ezer forint Szanyi elvtársnak bagatell. Mi ennél jóval többet kértünk, és ezt fogjuk a másodfokon megkísérelni, de gondolom az ellenfél is fellebbezni fog, mert vesztett és megvan a 105. győzelmünk” – értékelt Mészáros Imre, a Gój Motoros Egyesület elnöke.

Ez a győzelem azonban ráfizetésesnek bizonyulhat, ha nem változik az ítélet másodfokon. Az elsőfokú döntés szerint kapnak ugyan 100 ezer forintot, de túl nagy sérelemdíjat követeltek, ezért a perköltség őket terheli. Éppen emiatt Szanyi Tibor ügyvédje azt mondja: nem a politikus vesztett.

„Az sokat sejtető, hogy a perköltség viselése 84 600 Ft, amivel a felperest marasztalta, és 5600 Ft, amivel az alperest. Ha jól számolom, akkor ez 14:1-hez arány” – hívta fel a figyelmet Práth Gyula ügyvéd.

A Gój Motorosok biztosan fellebbeznek, azt azonban, hogy Szanyi fellebbez-e a döntés ellen, az ügyvédje még nem tudta megmondani.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »