Veszteséges volt két nagy hazai fesztivál is, veszélyben a jövőjük

Veszteséges volt két nagy hazai fesztivál is, veszélyben a jövőjük

A Sziget nyeresége ellensúlyozhatja a két veszteséges rendezvényt – mondta Kádár Tamás, a Sziget Zrt. cégvezetője.

Az idei nagy fesztiválok közül csak a Sziget Fesztivál zárhatott nyereséggel, a “soproni Volt eredménye “nagy-“, a zamárdi Balaton Soundé “kismértékben” elmaradt a várakozásoktól” – közölte a Népszavának adott interjúban Kádár Tamás főszervező, a Sziget Zrt. cégvezetője.

Hírdetés

Az idén 28. alkalommal megrendezett Sziget Fesztivál remélt nyeresége ellensúlyozhatja a veszteséget, így céges szinten is pozitív eredménnyel zárhatják az évet, szemben az elmúlt két év alatt felhalmozódott 2,2 milliárdos veszteséggel.

Az eredmények láttán az amerikai többségi tulajdonosuk, a túlélésüket tőkeemeléssel is segítő Providence Equity Partners úgy döntött, hogy már most hozzálátnak a jövő évi Sziget szervezéséhez, már a 2023-as évi bérleteket értékesítik “super early bird” áron. Azonban a Volt és a Balaton Sound jövőjéről a “szezon értékelését követően döntenek” – mondta el a lapnak Kádár Tamás.

Az idén 450 ezer fizető látogatót vonzó Sziget napra lebontva idén is 75 ezer, vagyis nagyjából annyi érdeklődőt vonzott, mint 2019-ben, a pandémia előtt. Mintegy 200 ezer ember fordult meg a fesztiválon, a magyarok arányát 40-50%-ra becsülte. Kádár Tamás megjegyezte, hogy az infláció valószínűleg a jövő évi tarifákban is megjelenik.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »