Vesztegetés miatt eljárást indított a NAKA a Szlovák Nemzeti Bank elnöke ellen

Vesztegetés miatt eljárást indított a NAKA a Szlovák Nemzeti Bank elnöke ellen

Vesztegetéssel gyanúsítja Peter K. volt pénzügyminisztert, a Szlovák Nemzeti Bank (NBS) elnökét a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója.

Az információt megerősítette a TASR hírügynökségnek Ondrej Mularčík ügyvéd, a gyanúsított jogi képviselője. A hírt a Denník N. közölte, Mularčík közölte, ügyfele nem érzi bűnösnek magát, és panaszt fog tenni.

Hírdetés

„Úgy tekintjük, hogy semmibe vették a főügyész határozatát, aki eltörölte az eredeti büntetőeljárást” – mondta a TASR-nek Peter K. ügyvédje, és hozzátette, a gyanú ugyanazon alapul, mint egy évvel ezelőtt. „Az elnök úr nem érzi bűnösnek magát, panaszt fog tenni a határozat ellen” – tette hozzá Mularčík.

Júniusban a főügyészség (GP) megszüntette az NBS elnöke ellen vesztegetés bűntette miatt indult vizsgálatot. Akkor rámutatott, hogy a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze csupán egyetlen együttműködő vádlott, František I., a pénzügyőrség volt elnökének vallomása alapján indult büntetőeljárás, amit a büntetőtörvénykönyv 363. paragrafusa alapján megszüntettek.

(tasr/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »