Veszprémben is képviselő nélkül maradt a Jobbik – Simicska összefogós Andija sem lopta be magát a kilépők szívébe

Veszprémben is képviselő nélkül maradt a Jobbik – Simicska összefogós Andija sem lopta be magát a kilépők szívébe

Nemrég a Jobbik két Veszprém megyei közgyűlési képviselője távozott a pártból, és ezzel a frakciójuk is megszűnt a megyei önkormányzatnál, most a Jobbik városi képviselője is otthagyta többedmagával a balliberálissá züllött pártot.

Kilépési nyilatkozat a Jobbik Magyarországért Mozgalomból 

Alulírottak – a feloszlatott és egyéni taggá átminősített, még megmaradt (mert hát sokan nem bírták eddig) veszprémi jobbikosok, egyhangúlag a kilépés mellett döntöttünk.

Elviseltük, hogy a 2014-es választások előtti időszakban számosan kiléptek az alapszervezetből, nem vállalták az országgyűlési képviselőjelöltünk támogatását, sőt igyekeztek mindenben akadályozni munkánkat, lejáratni bennünket, és mindezt jóváhagyólag elfogadta az országos vezetés.

Tudomásul vettük, hogy az országos vezetés bennünket meg sem kérdezve a 2015-ös időközi orszgágyűlési választásra egy nem veszprémi politológust kívánt állítani (aki aztán kihátrált a Jobbik támogatása alól, majd a jelölésből is), ezt követően pedig egy helyinek nehezen meghatározható budai jogásznőt favorizált a párt – természetesen a mi véleményünk előzetes megkérdezése nélkül – a fejünk felett.

Döbbenettel figyeltük a vonai megnyilatkozásokat, pl: „elvettem a Jobbik lelkét – amit egyébként én adtam”. A balliberális oldalnak minden áron való megfelelési erőlködést – pedig az eddigi bizonyítékok szerint az általuk megbélyegzetteknek nincs kegyelem a részükről. Mindezek hatására néhányan Dr. Faustust látták az elnökünkben. (Csupán Mephisto személye volt még homályos.) Mirkóczki szerint meg „nem az a retorika volt az igaz, ami 2010 előtti, hanem a mostani”. Szóval a vezetés teljes elfordulását tapasztaltuk az indulástól megfogalmazott iránytól. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem mi, hanem a vezetés kanyarodott el a jobboldali radikális nemzeti keresztény oldalról. Mi maradtunk ott, ahova beléptünk, míg ők másik pártot hoztak létre az eredeti Jobbik romjain.

A hátunk mögött megszervezett feloszlatásunk is „hab a tortán”, de egyes vezéregyéniségek átlépése egy másik mozgalomba is azt bizonyították, hogy nincs esély a balra fordulás visszafordítására. Ezért tovább mi sem tudunk közösséget vállalni azokkal, akik megbecstelenítették az eredeti elveket. A fentiekben sorolt általunk megoldhatatlan problémák miatt azonban tíz év eltelte után távozni kényszerülünk.

Hírdetés

Veszprém, 2019.01.13.

Forgóné Kelemen Judit
VMJV önkormányzati képviselő
(volt alapszervezeti alelnök)

Forgó Gyula
országos választmányi tag

Godzsa Tibor 

Sárándi Balázs
VMJV PKB biz. tag
(volt alapszervezeti alelnök)

Olgyay Miklós 

Dr. Pataricza György
ajkai önkormányzati képviselő 

Kispál György

"Az ügyvédnő sokszor azt sem tudta, hol van"

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3D1148989428605908%26id%3D512114842293373&width=480&show_text=true&height=725&appId

 


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »