Veszprémben győzött, majd rövid úton bukott a genderlobbi

Veszprémben győzött, majd rövid úton bukott a genderlobbi

Ez idáig csak a határon túlról gyűrűzött be hozzánk a genderlobbi ádáz küzdelme, íme mostanra már hazai példa is akad. A veszprémi Lovassy László Gimnáziumban gendersemleges wc-t jelöltek ki egy tanuló számára. A mellékhelyiségről később levették az erre utaló jelzést.

Ez idáig csak a határon túlról gyűrűzött be hozzánk a genderlobbi ádáz küzdelme, íme mostanra már hazai példa is akad. A veszprémi Lovassy László Gimnáziumban gendersemleges wc-t jelöltek ki egy tanuló számára. A mellékhelyiségről később levették az erre utaló jelzést.

A fenntartó és a körzet fideszes parlamenti képviselője a hírek szerint egy panaszos felháborodására felkereste a legendás gimnázium igazgatóját, hogy ezt azért talán mégsem kellene, és az igazgató, aki korábban támogatta az ötletet, hogy a mozgáskorlátozottak számára fenntartott mellékhelyiség ajtajára kitegyék a gendersemleges jelzést, végül eltávolíttatta a táblát.

A jelzés lekerülte után a WC-t egyébként ugyanaz a diák használja – vélik tudni a bennfentesek.

Tisztelt Szerkesztőség!

Hírdetés

S. János vagyok és a gendersemleges mosdó kapcsán írom levelem! Kisunokám a Lovassy László Gimnázium 11. osztályos tanulója és a Fidelitas egyik aktivistája. A gimnázium DÖK munkáját is segíti. Ő jelezte felém, hogy az iskolában egy gendersemleges mellékhelyiséget alakítottak ki, mely a diákok többségét is felháborította és a DÖK sem támogatta. Elmondása szerint az iskola igazgatója, Schultz Zoltán és a tantestület fele támogatta az új mellékhelyiség kialakítását, melynek használatát megvonták a mozgáskorlátozott dákoktól.

Tudomásom szerint két olyan diák jár a gimnáziumba, akiket ez az intézkedés befolyásolhat, de rajtuk nem hajtottak még végre nemváltoztató műtétet, a gimnázium dresszkód szabályzata egyértelműen fogalmaz az öltözködést illetően, így a két érintett diák nemi hovatartozása is egyértelműen megállapítható. A két érintett diákot unokám elmondása alapján szóbeli és fizikai atrocitás nemi identitásuk miatt eddig még soha nem érte, és erre az iskola vezetése és a tantestület is alaposan odafigyel. Ennek tükrében mélyen felháborított az iskola intézkedése és az, hogy a szabályokkal ellentétben figyelmen kívül hagyták a DÖK és a tantestület 50%-nak a véleményét.

Én kerestem meg levélben az iskolafenntartót és a terület ogy. képviselőjét! Unokám elmondása szerint az új mellékhelyiség kialakítása olyan konfliktusokat eredményezett a diákok körében, melyekre eddig ennek a jó hírű gimnáziumnak a történelme során még nem volt példa. További konfliktusok megelőzése érdekében tettem meg a fenti lépéseket, melyeket én névvel is vállalok – unokám nevét viszont nem adom ki. A diákok és a tantestület, illetve az iskola pedagógiai programja is a hagyományos keresztényi értékekre épül. Ennek ellenére soha nem csináltak ügyet és toleránsak voltak a mássággal kapcsolatban.

Ezért is lepett meg mindenkit Schultz Zoltán lépése, melynek lesznek következményei mind a tantestületre mind az iskolára nézve. Erről magam fogok gondoskodni. Unokám és több diák is az iskolaváltáson gondolkozik, amire sajnos kevés az esély. Várhatóan igazgató váltásra és több tanár elbocsájtására fog sor kerülni – legalábbis most több szülővel is ezen dolgozunk.

Nevem és véleményem névvel vállalva S. János

neva – Hunhír.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »