Veszített a Fidesz jelöltje Tápiószentmártonban

Több településen is időközi önkormányzati választást tartottak ma.

Tápiószentmártonban azért kellett kiírni polgármester- és képviselőválasztást, mert a testület tavaly december elején feloszlatta magát. Itt a független Györe László folytathatja a polgármesteri munkát, akire a választásra jogosult 4416 polgárból 1317-en voksoltak. A második helyen 1145 szavazattal Majoros Máté (Fidesz-KDNP) végzett, míg Kovács Istvánné (Magyar Munkáspárt) tíz voksot kapott.

Hírdetés

Rigyácon azért kellett időközi választást kiírni, mert Homály Balázs (független), az eddigi polgármester tavaly november 27-i hatállyal lemondott, döntését azzal indokolta, hogy nem tudott együttműködni a képviselő-testülettel. Ma Kántor László (független) eddigi alpolgármestert választották meg a település új vezetőjének.

A független Királyhegyi Gyulát választották Karancskeszi polgármesterévé a vasárnapi időközi választáson – a Nógrád megyei faluban az előző polgármester halála miatt kellett kiírni a voksolást.

A mintegy 350 lakosú Fancsalon azért kellett kiírni időközi választást, mert a település képviselő-testülete tavaly novemberben feloszlatta magát. Moast Isóczki Lajos (független) lett a település polgármestere.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »