Veszélyes helyzet

Nem volt ennyire veszélyes helyzet soha 2010 óta, ezt el kell ismerni.

A pedofil műbotrányt a Fideszen a kezdeti pillanatban csúnyán elrontotta: Novák megvédése helyett feláldozták őt. Pedig az ügy simán kimagyarázható lett volna. Hiszen kívülről nézve nem történt semmi.

A hibát aztán a ballibek gyorsan lereagálták, vérszemet kaptak.

S bár kezdetben össze-vissza szerencsétlenkedtek, pl. egymást kizáró akciókat szerveztek, meg marhaságokat követeltek – lásd alkotmánymódosítás -, tegnapra érezhetően valaki tanácsot adott nekik, s elkezdtek koordináltan támadni. Ennek kezdete a tegnapelőtti nap volt.

Most már totális támadás van. Immár az a narratíva, ami nyugaton a kitalált papi pedofília kapcsán ment, csak most nem a papok ellen, hanem az árvaházak kapcsán.

A gond ezzel az, hogy ez igaz is, minden nemzetközi kutatás igazolja: az aktív pedofília leggyakoribbb terepei az oktatási intézmények, a legpedofilebb szakma a pedagógusi, s ezen belül is a legveszélyesebb helyek azok, ahol szülői védelem nélküli gyerekek vannak, ezek pedig az árvaházak.

Hírdetés

S lassan a ballib PR-szakemberek sikeresen csomagolják be ezt a témát, lásd pedofília = árvaház = Fidesz.

S ez bizony rossz hír. Arra pedig felesleges hivatkozni, hogy ez egy hazug narratíva, mert a modern demokráciában teljesen mindegy mi igaz és mi hamis. Egyedül az számít, melyik narratíva hat.

Most fog kiderülni, van-e még tudás Orbán PR-csapatában. A megafonosok eddig marhaságokat csináltak, döbbenve látom, hogy még erősítik is a ballib narratívát, az ugyanis nem működik, hogy „de, XY ballib is ezt csinálta”, ez ilyenkor nem cáfolat, hanem erősítő tényező.

Persze nekem biztosan könnyebb, párszáz kilométerről jobban látni a lényeget. Mert csak a lényeg jön át, a felesleges részletek nem.

Mindenesetre nagyon nem szeretnék egy ballib fordulatot Magyarországon, ráadásul egy irtózatos marhaság miatt.

Az egyetlen sportban, melyhez értek – ez a sznúker – ezt úgy nevezik, hogy unforced error.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »