Veszélyes az elektromos kerékpározás

Veszélyes az elektromos kerékpározás

Nagyszombat megyében az év eleje óta már három olyan baleset történt, amelyet elektromos kerékpárral közlekedők okoztak. Kettő ezek közül tragikusan végződött.

A megyei rendőrkapitányság szóvivőjének, Mária Linkešovának a tájékoztatása szerint az Erdőháton egy idősebb nő nem élte túl a kamionnal való ütközést, a másik áldozat pedig egy 60 éves férfi volt, aki elvesztette uralmát a jármű felett és az árokban kötött ki. A szóvivő szerint az elektromos kerékpár lehetővé teszi, hogy az idősebbek is biciklizhessenek. Ebben a korban viszont már nagyobb körültekintésre és odafigyelésre van szükség, és ez sokszor hiányzik.

Hírdetés

A rendőrség úgy tapasztalja, sok esetben a kerékpározók túlbecsülik a helyzetet, képességeiket, nem ismerik eléggé a terepet, nem mérik fel a távolságot és nem számolnak az időközben fellépő fáradtsággal sem.

Sokszor menet közben oldják a kerékpár műszaki problémáit és megfeledkeznek a biztonságról. A szóvivő arra is figyelmeztetett, hogy minden kerékpárosnak a saját képességeihez kellene igazítania az elektromos kerékpárral való közlekedést.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »