Veszélyben Gabriella nyugodt élete: úgy tűnik, ezúttal senki sem viszi be a hátán a parlamentbe

Veszélyben Gabriella nyugodt élete: úgy tűnik, ezúttal senki sem viszi be a hátán a parlamentbe

12-1 arányban leszavazta az MSZP elnöksége, hogy Fodor Gábor befutó helyet kapjon az MSZP-Párbeszéd közös listáján – tudta meg az ATV több vezető MSZP-s forrásból.

Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke ne kapjon befutó helyet az MSZP-Párbeszéd országos listáján – ezt javasolja a szocialista párt elnöksége. Az egyetlen támogató szavazat Molnár Gyula pártelnöktől származott, aki javasolta Fodor szerepeltetését az MSZP-P közös listáján; vele szemben 12-en ellenezték a liberális vezető befutó helyen szerepeltetését.

Hírdetés

A szektatévé információi szerint attól nem zárkózik el az elnökség, hogy Fodort és Bősz Anettet az egyéni körzetükben "megtámogatja", de erről még nem született végleges döntés.

A testület hétfőn készítette elő az MSZP szombaton esedékes kongresszusát, amelyen döntenek a Párbeszéddel kötendő választási megállapodásról, várhatóan miniszterelnök-jelöltté választják Karácsony Gergelyt, véglegesítik a párt országos listáját és jóváhagyják a Tegyünk igazságot! című választási programot. A párt országos választmánya pénteken tárgyal a listáról és a választási szövetségekről, várhatóan ott mondják ki a végső szót, amelyre aztán a szombati kongresszus tesz pecsétet.

Molnár Gyula javaslata szerint a Párbeszéd három helyet kapna a közös lista első 20 helye közül; ám egyáltalán nem biztos, hogy ebbe végül az MSZP vezető testületei belemennek.

Az MSZP eredetileg decemberben tartotta volna kongresszusát, de azt elhalasztották, miután Botka László szegedi polgármester váratlanul lemondott a miniszterelnök-jelöltségről.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »