Veszélyben a Monacói Nagydíj?

Veszélyben a Monacói Nagydíj?

Egy ingatlanfejlesztési terv miatt kikerülhet a versenynaptárból a sportág egyik legrégebbi és legnépszerűbb futama.

Egy héttel az idei F1-es Monacói Nagydíj előtt megkongatta a vészharangot a sportág egyik legrégebbi és legnépszerűbb futama felett a monacói autóklub (ACM) elnöke, Michel Boeri. A szakember a Nice-Matinnak adott interjújában elmondta, ha megvalósul a Caroli Group által tervezett ingatlanfejlesztési program, akkor az egyszerűen ellehetetlenítheti a viadal jövőjét, amelyet 1955 óta minden évben megrendeznek.

A Caroli tervei között egy új, négyezer négyzetméteres rekreációs központ szerepel, és a kikötőben felépítendő projektben több étterem, múzeum és bevásárlóközpont is helyet kapna. Ami önmagában még nem lenne gond, ám a kialakítása érintené a futam televíziós központját.

Hírdetés

– Caroli új projektje automatikusan a futam végét jelentené. Éppen ezért figyelmeztetnünk kellett a kormányzatot, hogy a beruházás nagyon rossz hatással lehet a Forma–1-es versenyünkre és magukra a monacói motorsporteseményekre. Ugyanis ha nincs tévéközpont, nincs nagydíj sem… – jelezte az illetékeseknek Michel Boeri.

A hercegség kormányzata azonnal lépett, és Serge Telle államtitkár mindenki előtt világossá tette, a projekt csak akkor kap zöld jelzést, ha nem veszélyezteti a GP megrendezését.

– A Monacói Nagydíj jövője semmilyen beruházásnál nem lehet alku tárgya – jelentette ki a politikus a Nice-Matin megkeresésére, ám részleteket nem árult el a beruházóval folyó tárgyalásokról.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »