Veszélybe sodorták hazánk megítélését

Magyarország és Budapest továbbra is biztonságos – erről igyekszik meggyőzni mindenkit a Magyar Turizmus Zrt. az elmúlt hetek menekültválságát követően. Magyarország hetek óta a nemzetközi sajtó vezető híreiben szerepel, és legtöbbször nem a legjobb színben van feltüntetve. A hazai szállodák attól tartanak, hogy veszélybe kerül Budapest biztonságos megítélése, így erősítik külföldi sajtó- és marketingkampányukat a vendéglátóipar szereplői.

Futballszurkolók csaptak össze a rendőrökkel a Magyarország–Románia EB-selejtező előtti este Budapest belvárosában, a turisták által is kedvelt bulinegyedben. Tömegjelenetek a fővárosban, a Keleti pályaudvarnál és Röszkén. Egy magyar operatőr menekülő migránsokba rúg bele. Magyarország napokig ezekkel a képsorokkal szerepelt a világsajtó vezető híreiben. „Futballhuligánok és migránsok vonulása, bármilyen rendbontás, ez nem Budapest, ez nem Magyarországhoz kapcsolódó primér dolog. Ez mindenhol Európában, Európa több nagyvárosában, a világ több nagyvárosában, sajnos, azt mondom megszokott és elfogadható. Tehát ebből a szempontból semmi extrém helyzet nincsen” – mondta Glázer Tamás, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Hírdetés

Hogy még sincs minden rendben, azt jelzi, hogy a Magyar Turizmus Zrt. pénteken nemzetközi sajtótájékoztatón jelentette be: aktualizálják a 37 országban folytatott marketingtevékenységüket azt hirdetve, hogy Budapest most is biztonságos. „Inkább egyéni vendégek esetén volt lemondás online-oknál, de ennek a mértéke igazából, hogy úgy mondjam, nem lényeges, mert egészen minimális volt, és azt jelezték a szállodák, hogy tudtak helyette igazából további egyéni foglalást kapni” – fogalmazott Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

A belvárosban pénteken is sok volt a turista, de a Keleti pályaudvarnál több hotel is megszenvedte az elmúlt napok eseményeit. „Éreztük a válságot a szálloda forgalmában. Történtek lemondások, csoportos lemondások, és azóta is folyamatos érdeklődés van a környék biztonságával kapcsolatban” – nyilatkozta a Baross City Hotel szállodaigazgatója, Nemes Róbert.

Magyarország nemzetközi megítélése kapcsán felmerül a sajtó felelőssége is. Szeptember elején több híradás is a rendőrök brutalitásával magyarázta a bicskei vasútállomáson a gyermekével a sínekre fekvő szír nő esetét. Később azonban kiderült, hogy az egyenruhások pont őket védték meg a családapától.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »