Veszély leselkedik a volt Pénzverde környéken élőkre?

Veszély leselkedik a volt Pénzverde környéken élőkre?

Azonnal hozzák nyilvánosságra a volt Pénzverde területén működő fémfeldolgozónál végzett környezetvédelmi mérések eredményeit – ezt követeli a Párbeszéd józsefvárosi önkormányzati képviselője.

Erőss Gábor szerint az üzem közelében lakók évek óta szúrós szagra panaszkodnak, három hete pedig a bűz erősebb lett, és volt, aki rosszul is lett. Az üzemnél korábban többször is környezetszennyezést állapítottak meg: volt, hogy a talajban lévő nehézfémek lépték át a határértéket, máskor kezeletlen szennyvizet engedtek a csatornába.

Hírdetés

„Tudjuk, hogy a katasztrófavédelem méréseket végzett itt az elmúlt hetekben, tudjuk, hogy nem múlik el nap, hogy a katasztrófavédelem, a csatornázási művek, vagy a rendőrség ne keringne itt a környéken. Azokat a méréseket, amiket legalább három hete, de ahogy felolvastam, évek óta végeznek, azokat teljeskörűen hozzák nyilvánosságra. És amennyiben bármifajta veszély leselkedik a környékben élők vagy a környékbeli kórházak, klinikákban ápoltak egészségére, akkor természetesen tegyék meg azokat a szükséges intézkedéseket, amiket ilyenkor meg kell tenni” – jelentette ki a Párbeszéd önkormányzati képviselője.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »