Vérszemet kapott a román hatalom

Vérszemet kapott a román hatalom

Kovászna megye prefektusa, miután 5000 lejes bírsággal sújtotta Kézdivásárhely polgármesterét a román zászlók december 1-jén kötelező kifüggesztésének állítólagos elmulasztása miatt, a Magyar Polgári Pártra is azonos nagyságrendű pénzbírságot rótt ki. Lépésének kiváltó okát a magyar himnusznak az általuk szervezett trianoni rendezvényen történt eléneklésében jelölte meg.

Így állunk tehát jogainkat illetően 2014 decemberében, csupán néhány nappal a kommunizmus bukását előidéző, temesvári népfelkelés kirobbanásának 25. évfordulója előtt. Forognak a sírjukban mindazok, akik életüket áldozták azért, hogy utódaik egy szabad és gyűlöletmentes országban éljenek.

Hírdetés

A mindenkori román hatalom birtokosainak velünk történő packázása nem új keletű ugyan, azonban olyan messzire még soha nem merészkedtek el, mint az elmúlt időszakban, melyben egymást érték az ellenünk irányuló intézkedéseik. És nehogy azt gondolja valaki, hogy ezekért csak egy Codrin Munteanu, Dumitru Marinescu vagy Marius Popică nevezetű kormánymegbízottat terhel a felelősség, ugyanis ilyen nyíltan magyarellenes lépéseket még ezek a nyakunkba ültetett helytartók sem mernének tenni Bukarest gőgös urainak biztatása vagy utasítása nélkül. Ennél súlyosabb a helyzet, mert olyan felülről megtervezett és mesterien összehangolt hadművelet folyik ellenünk, mely most már a puszta létünket is veszélyezteti, hiszen a front kiszélesedésének hatására egyre többen veszik kezükbe a vándorbotot közülünk, és hagyják el szülőföldjüket, vagy olvadnak be a többségi nemzet soraiba.

Éppen ezért legfőbb ideje, hogy megálljt parancsoljunk a rajtunk élősködő, minket naponta megalázó, anyagi és szellemi értékeinket megsemmisítő, jogainkat lábbal tipró gyarmatosítóknak! Véget kell vetnünk a nemzeti létünkre törő próbálkozásoknak, és a Dîmboviţa partján ezeket kitervelő és irányító agresszorokat végre rá kell döbbentenünk, hogy mi békében akarunk élni ugyan, de a harctól sem riadunk vissza, ha arra rákényszerítenek! Mindezt pedig csakis a nemzeti érdekek mentén történő, egységes felsorakozással, az értük való folyamatos kiállással, egyenes beszéddel, gerinccel és tartással, utcára vonulással, valamint a polgári engedetlenség különböző formáinak alkalmazásával érhetjük el.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »