Versenyt futunk az idővel

A második világháború óta ritkán volt ennyire válságos a világ helyzete. Napjainkat a létbizonytalanság árnyéka kíséri, s nemcsak a középtávú hatalmas problémák, a környezetszennyezés és a túlnépesedés, hanem jelen idejű fenyegetések miatt is.
Nem tudjuk, hogy a mindennapi életünket alapjaiban felforgató elszabadult vagy elszabadított vírus milyen hatással lesz a következő hónapokra, a kórokozó elleni védekezés gazdasági károkozása még beláthatatlan, katasztrófával fenyeget a szír konfliktus eszkalálódása,lángokban áll a török görög határ.Törökország megszabadulna a területén felgyűlt többmilliós migránstömegtől, nyíltan akadályozza a görög önvédelmet.
Ennyi fenyegetés mellett ugyanis van egy jó hír is, a görög vezetés a korábbi politikájával ellentétbenragaszkodika törvényességhez, megvédi határait az illegális migránsoktól s nem hagyja, hogy százezrek vagy milliók ellenőrizetlenül keresztülgyalogoljanak rajta.
S bár a fősodratú sajtó továbbra is „menekülteknek”nevezi a többségükben nyilvánvalóan rosszhiszemű, kilétükről jellemzően hazudó, papírjaikat eldobáló jövevényeket, akiknek többsége egy, az egész világ leigázására törekvő önmagát vallásnak álcázó harci ideológia katonái, érzékelhető egyfajta kijózanodás is. Két vezető osztrák lap, a balliberális Die Presse és a jobbközépként számon tartott Kleine Zeitung is azt írta, hogy bocsánatot kellene kérni Orbán Viktortól, aki már öt évvel ezelőtt megmutatta migráns-ügyben a helyes irányt, rámutatott, hogymeg kell védeni Európa határait, meg kell akadályozni az illegális bevándorlást, nem a bajt kell importálni Európába, hanem a segély kell oda vinni, ahol baj van. S mindemellett megszervezte a magyar határvédelmet.
Az is változást jelez, hogy az Unió vezető tisztségviselői, Ursula von der Leyenbizottsági elnökkel az élen a helyszínen tájékozódtak, pénzügyi és katonai segítséget nyújtanak Görögországnak, arról nem szólva,hogy a hivatalos nyilatkozatok többsége támogatja a görög határvédelmet.
A magyarországi ellenzékviszont továbbra is fújja a maga nótáját, ami az O1G betűszóba tömöríthető.
Magyarországit mondok, mert véletlenül sem lehet magyarnak nevezni őket, ehhez a nyelven kívül minden hiányzik, a kulturális kötődés, a lojalitás, az azonosságtudat.
Aki ebben kételkedik, az gondoljon abba bele, hogy mégis mi állhat amögött, ugyanazok az emberek, akik 2004. december 5. előtt ellenünk uszítottak és tőlünk féltették a magyar szociálist ellátórendszert, befogadnának minden integrálhatatlan, dolgozni, beilleszkedni nem is akaró muszlim jövevényt. Tehát inkább fogadnának el polgártársnak olyanokat, akik épp saját kedvenc eszméikkel és vonzalmaikkal szemben ellenségesek, konkrétan nem veszik emberszámba a nőket, akiket nem„zaklatnak”, hanem teljes természetességgel, vélt jogukkal élve megerőszakolnak, gyűlölik a homoszexuálisokat és a zsidókat, mint keresztény, dolgozni vágyó, könnyen beilleszkedő erdélyi magyarokat. De azon is érdemes elmélázni, hogy a pécsi ballib városvezetésgerincét képező MSZP és a DK képviselői nem voltak hajlandóak megszavazni a testület kiállását a SZNTaláírásgyűjtése mellett. Mégis milyen fokú magyargyűlölet kell ehhez? Tegyük félre egy pillanatraa migrációt, ami egyébként a ballib logikátlanság mintapéldája, s vegyük górcső alá december 5-öt. Volt logika abban, hogy nem akarták, hogy erdélyiek százezrei szavazati jogot kapjanak az állampolgársággal együtt?Volt. Önelvű, a saját érdeket a nemzet érdeke elé helyezőlogika volt ez, de logika volt. De abban milyen logika van, hogy nem támogatnak egy olyan aláírásgyűjtést, amire az Unió illetékes fórumai, hosszas pereskedés után, de rábólintottak, mely messzemenően eurokonform s melynek esetleges sikere épp az érintett közösségek helyben maradását segíti? Az már csak hab a tortán, hogy ugyanezek a képviselők támogatják a Pride-nak nevezett homoszexuális exhibicionista felvonulás pécsi megrendezését.
De azt is említhetném, hogy miféle erkölcsi politikai minőséget jelez az a tény, hogy e politikai konglomerátum még a koronavírus egyetemes fenyegetését is politikai haszonszerzésre igyekszik kihasználni és a kormányt van sapka – nincs sapka alapon támadja, ahol tudja, ha nem zárják be az iskolákat, azért, ha bezárják, akkor azért. Az Index képes azzal vádolni az iskolabezárás pár napos késése miatt a kormányt, hogy össze-vissza beszél, mintha legalábbis nem lenne egyértelmű és a napnál is világosabb, hogy a helyzet súlyosbodásával újabb és újabb védekező lépesek szükségesek. Aminem össze-vissza beszélés, hanemfelelős gondolkodás.
Visszatérve az ellenzék és a migráció kérdéskörére, ez a társaság, mely nyilvánvalóan rossz lóra tett, midőn 2015-ben követte nemzetközi szövetségeseinek retorikáját és igyekezett bagatellizálni vagy letagadni azt a veszélyt, amit az illegális migráció jelent, nem képes revidiálni az álláspontját, annak dacára, hogy olyan, számukra is irányadó értelmiségiek is felismerték már akkor, vagy akár hamarabb az iszlám térhódításban a történelmi dimenziójú fenyegetést, mint Konrád György és Kertész Imre.
Schiffer András, az LMP korábbi arca és vezetője joggal írta a minap, hogy az egész ellenzék homogenizálódott s a Demokratikus Koalíció színvonalára süllyedt. Hadd idézzük “Gyurcsány Ferencnek teljesen igaza van, közös ellenzéki lista kell. Sőt, az volna a legegyszerűbb, egyben költségkímélő és becsületes megoldás, ha valamennyien egyetlen O1G-pártban egyesülnének, de felőlem be is léphetne az összes többi a DK-ba. Az elmúlt két évben ugyanis az összes többi ellenzéki formációhozzádékásodott a DK-hoz és ez legalább annyira dicséri a volt miniszterelnök kvalitásait, mint a vetélytársak mérhetetlen ostobaságát. (…) Önfeladásban persze a neoJobbik az LMPMZP-t is veri: az euró bevezetése után már a határon túliak szavazati jogát is megpiszkálnák. Ma már azon sem lepődnék meg, ha egyszer személyesen Gyöngyösi Márton antiszemitázna le.”
Jövőnk szerencsére nem az ellenzéken fog múlni, hanem azon, hogy a fősodratúballibelit körében most észlelhető változás mennyire lesz mélyreható, elvezet-e a politikai paradigmaváltásig.
Mert itt 180 fokos fordulatra van szükség.
Nem elég hogy pénzt ígérnek azoknak, akik hazatérnének, nem elég, hogy egyesek elismerik, hogy Orbánnak igaza volt, nem elég, ha igyekeznek megvédeni mindenfelé az EU határait (ettől egyébként még messze vagyunk). Fordulatra nemcsak a bevándorláspolitikábanvan szükség, hanema rendészetben, a büntetőpolitikában, a kultúra- és oktatáspolitikában, a tájékoztatáspolitikában, a köznevelésben, ahhoz, hogy a „Gerilla” című nagysikerű, profetikusnak tűnő mű horrorforgatókönyve ne következzen be Európa azon országaiban, ahol a jelenlegi trendek szerint a muszlim kisebbség már „nyerésre áll”, ahogy fogalmazott a londoni bevándorolt riporter, amikor közölte, hogy a megapolisz lakosságán belül a fehérek keresztény lakosság már kisebbségbe szorult.
Nyugat-Európa versenyt fut az idővel.
Kelet- és Közép-Európa jövője pedig azon múlik, hogy sikerül-e hatékonyan megszervezze magát gazdaságilag, politikailag és katonailag, sikerül–e tartsa az eddigi vonalat az elit, vagy teret nyernek azok, akik globalista zsoldban ugyanazt a katasztrófapolitikát folytatják majd, ami Nyugat-Európát a megsemmisülés küszöbére vezette.

Borbély Zsolt Attila

Hírdetés

A szöveg az Erdélyi Naplónak készült, holnap, 2020. március 19.én fog megjelenni.


Forrás:bzsa.blogspot.com
Tovább a cikkre »