Versenyautóval csapatta az autópályán: keresi a rendőrség az eltévedt "Forma-1-es" pilótát – VIDEÓKKAL

Versenyautóval csapatta az autópályán: keresi a rendőrség az eltévedt "Forma-1-es" pilótát – VIDEÓKKAL

Nem mindennapi látványban lehetett részük a cseh D4 autópályán közlekedőknek a hétvégén: egy versenyautó előzte le őket. A GP2 Seriesben használt autónak nem volt ellenfele. A mutatvány a közlekedésrendészet figyelmét is felkeltette…

Nagyot ment a közösségi médiában az a videó, amely egy Forma-1-es versenyautóhoz hasonló, ám valójában a GP2 Seriesben 2005 és 2017 között használt versenyautót mutat be. A videó azonban nem versenypályán, hanem közúton, jelesül a D4 autópályán készült.

Hírdetés

A jármű pirosra volt festve, orrán, Ferrari logóval. A sajtó szerint ugyanarról az autóról lehet szó, amelyet már 2019-ben is megjárattak, szintén a D4-esen, de akkor egy másik szakaszon. A lehetséges sofőrt sikerült azonosítani. A 45 éves férfi azonban büntetés nélkül megúszta, mivel nem lehetett egyértelműen bizonyítani a sisak miatt, hogy ő vezette az autót.

„A közlekedési rendőrök foglalkoznak az esettel. Vizsgáljuk, mikor készült a felvétel, és hogy melyik autópályán haladt az autó” – nyilatkozta az esettel kapcsolatban Vlasta Suchánková, a közép-csehországi régió rendőrségi szóvivője.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »