Vérrel rajzoltak horogkeresztet a buszra – Hazafiakra támadt az antifasiszta csürhe Doverben

Szélsőjobboldali csoportok tüntettek Doverben az idegenek ellen, de harcos antifa ellentüntetők is felvonultak. A szélsőjobboldaliak rájuk támadtak, több embert letartóztattak. A hazafias csoportosulások, köztük a Nemzeti Front és a Combat 18 szervezte az akciót az idegen élősködők ellen, akik mellett támogatásul az antifa hazaárulók is felvonultak. A hazafiak nem hagyták annyiban a dolgot, köveket, üveget és fadarabokkal szórták őket.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Dover piacterén, egy benzinkútnál kezdődött a verekedés, ott támadtak a fősodor megnevezése szerinti szélsőjobboldaliak az antifasiszták buszaira. Több busz ablakát betörték, a rendőrség pedig letartóztatott egy embert, akinél fegyver is lehetett.

Két buszra a nemzetiek horogkereszteket is rajzoltak, méghozzá a saját vérükkel. A 44 éves Anindya Bhattacharyya az egyik buszban ült. A Daily Mailnek azt mondta, hogy a támadók Combat 18 feliratú felsőt viseltek. Négy buszt támadtak meg, betörték az ablakokat, és összevérezték azokat.

Hírdetés

Egy férfi, aki a benzinkúton volt, amikor az eset történt, azt mondta, hogy sosem látott még ehhez foghatót. Annyira szürreálisnak látta az eseményeket, hogy azt hitte, hogy filmet forgatnak. Arról számolt be, hogy látta, hogy embereket késelnek, és egy embert a földre nyomnak, majd megvágják. Az ő vérét használták arra, hogy horogkeresztet rajzoljanak. Azt is mondta, hogy nagyjából 50 rasszista támadott a 200 antifasiszta tüntetőre.

A szélsőjobboldali csoportok tüntetésén egy férfi Jeremy Corbynt, a brit Munkáspárt vezetőjét azzal gyanúsította, hogy minden brit dolgot gyűlöl, és tönkreteszi Nagy-Britanniát. A demonstrációt a Facebookon szervezték meg. Az egyik csoport tagjai azt írták, hogy: „Nem azért megyünk ki, hogy a vörös söpredékkel harcoljunk, de tudjuk, hogy ránk fognak támadni, akkor pedig habozás nélkül megvédjük magunkat.”

A rendőrök 9 embert letartóztattak, és több mint 20 fegyvert lefoglaltak. A tüntetőktől bicskát, boxereket, üveget, kalapácsokat és köveket is elkoboztak. Egy embernek eltört a karja, öten pedig könnyebben megsérültek az összecsapásban.

Hunhír.info – Faktor nyomán


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »