Veronai busztragédia: a vádemelés után a sofőr végre rájött, hogy nem is ő vezetett, de semmi másra nem emlékszik

Vádat emeltek Olaszországban a tavaly januári, veronai busztragédia ügyében. Hat vádlottat nevezett meg a veronai államügyész, és nem szerepel köztük a busztársaság. A felelősség a vádirat alapján a sofőr és az autópálya üzemeltetői, mérnökök és tesztelőszakemberek között oszlik meg, és leginkább a biztonsági korlát hiányosságai okozták a tragédia súlyosságát.

A Bors úgy tudja, hogy a sofőr, V. János már meg is kapta az idézést az októberben kezdődő tárgyalásra, ám most azt állítja, nem ő vezette a buszt. Arra hivatkozva, hogy megsérült a feje, nem em­lékszik semmire, és nem tud nyilatkozni a történtekről.

– Azóta sem mutatkozik és azóta sem kért elnézést egyetlen gyászoló szülőtől sem – mondta a bulvárlapnak Krizsány László, aki a lányát vesztette el a tragédiában.

Hírdetés

Az ügyet itthon is vizsgálják: Magyarországon mi történt, mi­lyen állapotban volt a busz, mi­lyen volt a vizsgáztatása. Ez a kecskeméti ügyészség hatásköre.

– A busz átalakítása, a biztonsági elemek kivétele, nyereségvágyból elkövetett kihágások, a többletüzemanyag szállítása mind-mind része lehet a hazai vádnak. Egyelőre várunk, ha azonban az ügyészség úgy dönt, hogy mégsem emel vádat, akkor magánvádas eljárást kezdeményezünk – mondta az apa.

(Bors nyomán)

Korábban írtuk: A veronai buszt vezető sofőr ellen is vádat emeltek


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »