Veronai buszbaleset: menesztik a gimnázium igazgatóját

Veronai buszbaleset: menesztik a gimnázium igazgatóját

Menesztik a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatóját, ezt ő maga erősítette meg az RTL Klub Híradójának.

Tóth Gábor pár nappal ezelőtt kapott e-mailt az illetékes tankerületi központtól arról, hogy Palkovics László államtitkár nem támogatja a pályázatát, indoklás pedig nem volt.

Hírdetés

„Talán annyit megérdemeltünk volna, vagy megérdemeltem volna, vagy a közösség megérdemelt volna, hogy valamilyen pedagógiai, szakmai érveket felvonultatva azt mondják, hogy valami más vezetőt választanak” – mondta Tóth Gábor. Nem volt más jelölt, és az igazgató úgy tudja, a tantestület többsége támogatta őt, nem volt rá panasz.

Tóth Gábor egyébként 25 éve tanít az intézményben, és tíz éve vezeti azt. Az igazgató szerint az intézmény épp hogy talpra állt a tragédia után, de a menesztés újabb feszültséget és bizonytalanságot okozhat. Tóth Gábor azt tervezi, levelet ír Balog Zoltánnak, hogy felülvizsgálatot kérjen ügyében a minisztertől.

http://mno.hu/

Ismert, január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító autóbusz, a szerencsétlenségnek tizenhét halálos áldozata volt. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott. Az olasz ügyészség május végén zárta le a baleset ügyében indított nyomozást.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »