Verhofstadt: Orbán ma már nem keresztény és nem is demokrata

Verhofstadt: Orbán ma már nem keresztény és nem is demokrata

Guy Verhofstadt a magyar kormányzati kampány legújabb ellenségtriumvirátusának tagja, Judith Sargentini és Soros György mellett. Az interjú első kérdésében kifejti, hogy annak ellenére, hogy Orbán mindenáron a migráció kérdésére akarja ráhúzni a szeptemberi Sargentini-jelentésről szóló szavazást, közel sem erről volt szó.

„Az Európai Parlament a jogállamiság és a demokrácia magyarországi helyzetéről szavazott szeptemberben, és ennek semmi köze a migrációhoz. A képviselők több mint kétharmada, köztük Orbán saját pártcsaládja, az Európai Néppárt frakciójának többsége riasztónak és elég érettnek tartotta a helyzetet arra, hogy Európa beavatkozzon.”

Az EP-képviselő szerint,

Hírdetés

„ha körülnézünk Európában, nincs még egy olyan kormány, amely hagyta magát ennyire messzire sodródni a valóságtól egy hazugsággyár által, amit ráadásul nagyrészt az adófizetők pénzéből építettek fel.”

Verhofstadt úgy véli, hogy Orbán az ország kormányzására kapott megbízást, ám ehelyett uralkodik az egész nemzeten. Ennek ellenére az EU csak „hangot adhat a kritikáinak, de Orbánt csak a magyar szavazók állíthatják meg, csak ők vethetnek véget antiliberális álmainak. Viszont nekünk meg kell bizonyosodnunk arról, hogy eközben Orbán nem teszi-e tönkre az EU-t.”

Az európai liberálisok (ALDE) frakcióvezetője beszélt arról is, hogy az Európai Néppárt egésze ugyan még nem változtatta meg a Fideszről kialakított álláspontját, de egyre több olyan hang hallaszik belülről, hogy ki kell lökni Orbánt a soraikból.

„Mégis mi lehetne a közös bennük és abban az emberben, aki ma már nem keresztény és nem is demokrata?”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »