Verhofstadt brüsszeli liberális vezér „belemártotta a kést a kelet-európai országokba”

Verhofstadt brüsszeli liberális vezér „belemártotta a kést a kelet-európai országokba”

Ha nincs jobboldali tényújságírás, nincs korrekt tájékoztatás, amit mutat az is, miként számolt be a hazai média Guy Verhofstadtnak, az Európai Parlament liberális frakcióvezetőjének tegnapi kirohanásáról Lengyelország és Magyarország ellen.

A Verhofstadt kijelentésekről először nézzük az MTI erről tegnap kiadott tömör tudósítását:

„Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakcióvezetője szerint Orbán Viktor miniszterelnök muszlimokkal szembeni gyűlöletkeltő retorikája ellentétben áll az Európai Unió értékeivel és alapvető emberi jogi elveivel.

Az Orbán-kormány éles bírálójának számító egykori belga kormányfő szerdai Twitter-bejegyzésben megosztotta a Politico brüsszeli hírportál korábbi cikkét is, amelyben a magyar miniszterelnök azon nyilatkozatát idézték, miszerint az EU-ba törekvők többségét nem menekülteknek tekinti, hanem „muzulmán inváziós erőnek”.

Ezután vessünk egy pillantást arra, miként számolt be erről a Klubrádió ma reggeli sajtószemléje erős félrefordítással, mintegy Guy-t mentegetve. A szemléző egyébként kiérezhető ujjongással ismertette a mi forrásunknak is számító Daily Express nevű brit lap erről szóló tudósításáról.

Az, hogy a liberális vezér keresztnevét „Gáj”-nak ejtette „Gí” helyett, vezetéknevét pedig „Verhofstadtnak” „Ferhofstadt” helyett, azt csak futólag érdemes megjegyezni, ismerve ennek az adónak álművelt darabontjait.

A félrefordítása azonban súlyos és szót érdemel. A klubrádiós torzításban – női hangon – ez hangzott el: ”Durván nekimegy a képviselő Magyarországnak és Lengyelországnak„, amit az újság úgy ír le: ”kést szorít a torkukhoz, s ha nem tetszik nekik az, amit Brüsszel elvár tőlük, akkor le is út, fel is út.„

Hírdetés

Most pedig nézzük, mit írt valójában a Daily Express összefoglalójában:

Guy Verhofstadt kelet-európai országokba mártotta a kést, amiért visszautasítják a brüsszeli követeléseket és azzal fenyegette meg őket, hogy hagyják el az Európai Uniót, ha nem akarják követni a szabályokat.

Márpedig még egy sajtószemlésnek se lehet mindegy, ha mondjuk Kölnben a nyakához szorít valaki egy kést, vagy belemártja.

Most pedig folytassuk a Verhofstadtiáda ismertetését.

Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/verhofstadt-brusszeli-liberalis-vezer-belemartotta-kest-kelet-europai-orszagokba-2669002/

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »