Véresre verte idős áldozatát a 13 éves „c-típusú” rabló

Véresre verte idős áldozatát a 13 éves „c-típusú” rabló

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt három fiatalkorú ellen. A fiatalokat az idős asszony elküldte a háza udvaráról és bezárkózott, ők viszont maradtak. A 13 éves fiú az ajtót berúgva bement a házba, seprűnyéllel véresre verte az asszonyt, majd gyógyszert, telefont és elemlámpát hozott el.

Hírdetés

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlottak 2023. január végén, délután, egy borsodi településen bementek a 80 éves asszony házának udvarára. A sértett a hátsó kijáratnál állva rájuk kiabált, hogy mit keresnek ott, menjenek el, majd az ajtót bezárva visszatért a házba.

A fiatalok nem tettek eleget a felszólításnak, sőt, a 13 éves fiú elhatározta, hogy erőszakkal értékeket fog megszerezni. A fiú felvette a fa seprűnyelet, berúgta az ajtót, bement a házba és a seprűnyéllel a sértettet többször a fején, a karján, a hátán, illetőleg testszerte megütötte olyan erővel, hogy az eszköz eltört, asszony feje pedig vérzett.

A vádlott ekkor abbahagyta a bántalmazást, kutakodott a hálószobában, miközben felszólította a sértettet, hogy adja oda a gyógyszereit. A támadó az egyik szekrényfiókban talált egy bontatlan nyugtatót, majd elvette a sértett mobiltelefonját és elemlámpáját.

A cselekmény közben a két fiatalkorú nem ment be a házba, a bejárati küszöbnél álltak. Nem volt szándékukban bántalmazni a sértettet, társukat nem segítették, hanem próbálták megfékezni, többször cselekménye abbahagyására szólították fel. Egyikük csak azért ment be, hogy az ütésektől földre került sértettet felsegítse.

A bántalmazás következtében a sértett könnyebb sérüléseket szenvedett el. Magánlaksértés bűntette miatt kérte az elkövetők felelősségre vonását. 

Az ügyészség a letartóztatásban lévő 13 éves vádlottal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott, míg a társai vonatkozásában próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt pártfogó felügyelet egyidejű elrendelésével.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »