Véresre verte az intézkedő rendőrt

Véresre verte az intézkedő rendőrt

Tíz év letöltendő fegyházat kapott első fokon az ajkai rendőrverő. A férfi visszaeső, amit a bíróság súlyosító körülményként értékelt.

„Életveszélyt okozó testi sértés bűntettében, hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, kétrendbeli könnyű testi sértés vétségében, lopás bűntettének kísérletében, folytatólagosan elkövetett garázdaság vétségében” – sorolta a Veszprémi Törvényszék szóvivője a per iratanyagából, hogy milyen bűncselekményeket követett el egy nap alatt a férfi.

Összesen hét bűncselekményben mondta ki bűnösnek a Veszprémi Törvényszék F. Krisztiánt, akire a bíróság halmazati büntetésül tíz év fegyházat szabott ki. 2015 júliusában az ajkai benzinkúton ért véget a helyi férfi egész napos ámokfutása. Először a strandon bántalmazott egy felnőttet és egy gyermeket, majd megpróbálta kifosztani a kasszát. A töltőállomáson egy autót próbált meg ellopni, de meglátta az éppen tankoló, szolgálatban lévő rendőr, aki intézkedni akart, de a vádlott brutálisan összeverte.

Hírdetés

„Egy hirtelen mozdulattal szívtájékon ütötte az intézkedő rendőrt, majd ezt követően három alkalommal ököllel ütötte meg az arcát, aki a földre került. A brutalitás következtében a földön fekvő sértettet a vádlott tovább bántalmazta. Méghozzá oly módon, hogy mezítláb az arcába taposott” – ismertette Laczkó Henriett törvényszéki szóvivő.

A rendőr életveszélyes koponyasérülést szenvedett. Életét annak köszönheti, hogy egy közelben dolgozó fiatal nő meglátta és a segítségére sietett. „Azt láttam, hogy vérzik a feje, véres az arca. Rám nézett, de nem szólt hozzám, fel akart állni. Én akkor azt mondtam neki, hogy maradjon nyugodtan ülve, és hozom a segítséget” – idézte fel a történteket a segítséget nyújtó hölgy.

A férfi különös visszaeső, többször volt elítélve erőszakos bűncselekményért, amit a bíróság súlyosító körülményként értékelt. A védelem a vádlott beszámíthatatlanságára hivatkozva felmentésért fellebbezett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »