Vérengzés a tunéziai tengerparton, magyar áldozat nincs

Vérengzés a tunéziai tengerparton, magyar áldozat nincs

Tunéziában huszonnyolcan, többségében német és brit turisták haltak meg egy terrorakcióban. Magyar áldozat nincs.

Huszonnyolc, többségében német és brit turisták haltak meg a tunéziai Szusza városában, amikor fegyveresek tengerparti üdülőkomplexumokra támadtak. Az egyik elkövetőt lelőtték, a másikat elfogták. A helyszíni beszámolók szerint a strandon kezdődött a lövöldözés, a fürdőzők a szállodákba menekültek a támadók elől. Madridban a kormány válságtanácskozást hívott össze, mert az egyik érintett hotel spanyol tulajdonú.

Hírdetés

Nincs magyar áldozata a tunéziai merényletnek, jelentette be Szijjártó Péter. A külügyi és külgazdasági miniszter szerint nem kizárt, hogy sorozatos akciók következnek, ezért mindenkit arra kér, hogy regisztráljon a külképviseleten, amennyiben a térségbe utazik.

A tunéziai magyar nagykövet szerint sincs magyar halálos áldozata a tunéziai terrortámadásnak. „Az eddigi információk alapján magyar áldozatról vagy sebesültről nincs szó, ilyenről nem tudunk. A merénylet napján ugyan egy 21 fős magyar csoportot szállásoltak volna el az érintett Hotel Marhaba Imperialban, viszont még menet közben változtattak ezen és végül egy 5 csillagos szállodában, az El Muradiban kaptak szállást, tehát akkor már tudtak arról, hogy gond van a Marhaba Imperial körül, tehát már zajlott a terrorművelet” – nyilatkozta Pántos György magyar nagykövet.

Franciaországban levágott fejet raktak egy kerítésre, ott egy üzemet támadtak meg. Részletek >>>


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »