Verekedés tört ki két drezdai befogadóközpontban a betolakodó idegen kontinensfoglalók között

Két befogadóközpontban is verekedés tört ki a betolakodó kontinensfoglalók és az ott dolgozók között az elmúlt napokban a németországi Drezdában. Az egyik helyen egy 25 fős banda kövekkel és bútordarabokkal dobálta meg a gondozókat és a biztonsági őröket, a másik helyen pedig egy idegen arab vasrúddal támadt rá a személyzetre. Egy őrt szúrt sebekkel vittek kórházba – közölte az M1 Híradója.

A drezdai Bremer Straßén található befogadóállomás keletkezésekor, 2015-ben már az első migránscsoportok megérkezése előtt több száz helybeli tüntetett a tábor létesítése ellen. Később a migránsok is demonstrációt tartottak, toleranciát, privát szférához való jogot és biztonságot követeltek.

A kedélyek azóta sem csillapodtak a drezdai befogadóközpontban. Néhány napja ismét összetűzés robbant ki, ezúttal a betolakodó élősködök és az ott dolgozók között.

Hírdetés

A rendőrség tájékoztatása szerint az egyik idegen ingyenélő megszegte a házirendet, és az ebédlőből magával akart vinni egy nagy adag élelmiszert. A gondozó figyelmeztette, hogy ez nem lehetséges, ezen pedig összeszólalkoztak. Ez alatt egy másik állat kést rántott egy biztonsági őrre, majd egy 25 fős banda nekiment a gondozóknak és a biztonsági őröknek. Kövekkel dobálták meg őket, bútordarabokat, székeket vágtak hozzájuk.

Az őrök közül hárman megsérültek, egyiküket szúrt sebekkel szállították kórházba. Végül a helyszínre érkező rendőröknek sikerült megfékezniük a mocskokat, akik közül ötöt őrizetbe vettek.

Pénteken egy másik drezdai befogadóállomáson, a Hamburger Straße-i létesítményben is hasonló verekedés történt a betolakodók és a biztonsági őrök között. Itt is az étkezősátorban veszett össze egy 25 éves arab ingyenélő a biztonságiakkal. Az arab disznó végül egy vasrúddal rátámadt az egyik dolgozóra, és a karjánál el is találta a féfit, ezután pedig a befogadóállomás több lakója is bekapcsolódott a verekedésbe. A nyugalmat végül sikerült helyreállítani, a rendőrség pedig eljárást indított.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »