Vércsoportjában bízik Reviczky Gábor a koronavírus ellen

Vércsoportjában bízik Reviczky Gábor a koronavírus ellen

A koronavírus leginkább azokra veszélyes, akiknek valamilyen társbetegségük van, de nem csak az ő esetükben lehet halálos kimenetelű a fertőzés. A túlsúly és a dohányzás mellett akár az örökölt genetika is okozhatja a betegség súlyossá válását.

Vannak, akik félvállról veszik a koronavírust, mert abban bíznak, jól működik az immunrendszerük, és nincs alapbetegségük. Azonban nem árt tudni, hogy más tényezők is befolyásolhatják azt, kinél mennyire válik súlyossá a fertőzés.

Az esetek 2-3 százalékában már előfordul, hogy olyan emberek esnek a vírus áldozatául, akiknél semmilyen hajlamosító tényező nem volt jelen, még az orvosok sem találnak hibát az életmódjukban, kórtörténetükben.

– kezdte dr. Rusvai Miklós virológus.

– mutatott rá.

Bár a rettegett koronavírusnak alacsony a mortalitása, mégis rendkívül veszélyes.

Hírdetés

 

Súlyosbító tényező lehet a túlsúly, a vitaminhiányos, mozgáshiányos életforma, de a dohányzás is – sorolta a professzor, aki mindenkit biztat az életmódváltásra. – A sok káros szokás közül a mértékletes alkoholfogyasztás például nem hajlamosító tényező, ugyanis a májsejteken nincs olyan receptor, ami a vírus kötődéséért felel. Mivel a dohányzás a tüdőt roncsolja,

Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész fiatalkora óta dohányzik, napi két doboz cigarettát szív el.

– sorolta a színművész, aki szerencsésnek tartja magát, hogy eddig nem fertőződött meg.

 

Nem tervezek leszokni, bár tudom, hogy káros a dohányzás, főleg ez a napi két csomag, amit elszívok – mondta a színész, aki odafigyel a védekezésre, olyannyira, hogy vásárlás után egyes termékeket még át is öblít forró vízzel.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »