Vérben forgó szemmel ugrott Orbánnak egy régi ellenfele

Vérben forgó szemmel ugrott Orbánnak egy régi ellenfele

Előkerült a politológia szaktekintélye.

 

A baloldal sem lenyelni, sem kiköpni nem tudja Tusványost. Ez bizony nagy falatnak bizonyult idén is nekik. A minap Lendvai Ildikó, a szocik nagyasszonya tárta a nyilvánosság elé lelki és szellemi frusztráltságát a hétvégi erdélyi rendezvény kapcsán. Most pedig Ágh Attila marxista–leninista politológus a Népszavában vérben forgó szemmel ugrott neki Orbán Viktornak a beszéde miatt. Olvassák csak, mit írt a jeles politikai vátesz:

„[…] 2023 júliusában a magánhadsereg élén álló Orbán egy igen agresszív beszéddel nyílt hadüzenetet intézett a Kína és USA világhatalmi társaságában vergődő, »szánalmasan gyenge« Európai Unióhoz. Kétségbe vonta jogosultságát a jogállamisági követelmények számon kérésére, és bejelentette, hogy nem is fogja azokat teljesíteni. Ez a tusványosi üzenet az év eddigi legrosszabb eseménye, együtt a nevetséges öndicsérettel és a szép magyar jövő meghirdetésével a »hanyatló« Európában. Ha tovább haladunk az »orbáni úton«, akkor a 2024 júliusára beígért újabb győzelmi jelentés – mellette pedig a szellemi erőszak várható újabb hulláma – egy még mélyebb hazai válságot fog, hasonlóan fiktív ideológiai konstrukciókkal elleplezni.”

Mindig öröm, ha egy ilyen szaktekintély, mint Ágh Attila a kormány bukásával kapcsolatos jóslásokba bonyolódik, mert a tapasztalatok szerint annak mindig az ellenkezője válik valóra. A 2018-as választások előtt is megírta például, hogy „egyre markánsabban belép az ellenzék győzelmének a lehetősége”, „a Fidesz győzelmében való hit fokozatosan megroppant a választók tömegeiben”, jól érzékelhető „a Fidesz társadalmi támogatottságának fokozódó lebomlása”, és a választások után a Fidesz „mindenképpen csak árnyéka lesz önmagának”.  Ezután jött sikeres négy év kormányzás, majd a negyedik kétharmados győzelem tavaly. De a 2022-es választás előtt is belenézett a varázsgömbjébe és azt mondta, hogy a „Fidesz világ csak egy rossz történelmi zsákutca emléke lesz”. 

Hírdetés

Nos, nem így történt.

Úgyhogy mindenki megnyugodhat, fellélegezhet a kormányzati térfélen, mert a tudományos szocializmus hajdani nagy ismerője, Ágh professzor negatív jövendőt vizionált számukra.

Borítókép: Ágh Attila politológus – illusztráció (Forrás: YouTube-képernyőkép/Szabad Európa )

Csépányi Balázs – www.magyarnemzet.hu

 


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »