Vér­für­dőt ren­dezne az ISIL szil­vesz­ter­kor – de mi nyugodtan örömködhetünk…

Az Isz­lám Állam azt ígérte, vérbe fojtja Eu­ró­pát de­cem­ber­ben – szil­vesz­ter­kor ér­kez­het a kö­vet­kező véres ter­ror­tá­ma­dás. Európa alatt természetesen a fejlett nyugatot értik…

Tavaly karácsony előtt Berlinben, újévkor pedig Isztambulban gyilkoltak a terrorszervezet fanatikusai, és propagandaanyagaik alapján az idei decemberre is hasonló terveik voltak. Több ország rendőrségének is az utolsó pillanatokban sikerült idén megállítani a robbantásra készülő terroristákat, így a karácsonyt Európa megúszta merénylet nélkül. Most a titkosszolgálatok a szilveszter biztonságáért aggódnak.

Hírdetés

Ezért az év végi ünnepségeket is fokozott biztonsági ellenőrzések mellett bonyolítják le. Olaszországot régóta fenyegeti az Iszlám Állam, és mivel az olaszok szeretik nagy tömegben, szabadtéren ünnepelni a szilvesztert, itt hozták a legtöbb szigorítást.

Torinóban például idén a helyiek bánatára elmarad az ünnepi tűzijáték, míg Firenzében korlátozzák, hogy hány ember léphet be a főtérre, amelyet kamerákkal és drónokkal figyelnek, a bulizókat pedig fémdetektorokkal is leellenőrzik. Milánóban pedig a karácsonyi vásárokon már megszokottá váló betontömböket helyeznek ki a forgalmasabb területek elé.

Ripost


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »