Véleményt nyilvánított volna a keresztény fiú a Pride-on, elvitte a rendőrség

Véleményt nyilvánított volna a keresztény fiú a Pride-on, elvitte a rendőrség

Hazánkban véget ért, Lengyelországban viszont még csak most kezdődik a Pride-hónap, melynek részeként Płock városában is szivárványos karnevált rendeztek a helyi homoszexuálisok. A mutatvány azonban nem aratott osztatlan sikert: egy 15 éves fiú, Jakub Baryla egy kereszttel a kezében állt ki a vonuló tömeg elé, mivel, mint mondta, a menet résztvevői megsértették katolikus hitét azzal, hogy szivárványos jelképeikkel meggyalázzák a szakrális jelképeket és a lengyel zászlót.

Természetesen egy jogvédő sem kelt Jakub segítségére, helyette a rendőrök vitték el a helyszínről.
Olvastam a médiában, hogy a tettemmel a politikai karrieremet szolgálom. Ez nem igaz, és ez engem nem érdekel. Nem akarok politikus lenni. Pap szeretnék lenni – nyilatkozta Jakub Baryla az eset után, a Katolikus Válasz cikke szerint. A fiú azt is elmondta, hogy először nem mert szembemenni a felvonulással. Félt, hogy a “toleráns és elfogadó” liberális lobbi egy életre megbélyegezné kiállásáért, azonban mikor meglátta, hogy a Płock városában rendezett Pride-felvonuláson a Czestochowai Szűzanya képét viszik a tömegben, amin a Szűzanya glóriáját szivárvány színűre rajzolták át, érezte, hogy cselekednie kell.

Kértem egy keresztet egy płocki plébánia papjától. A pap attól tartott, hogy az ateisták majd meggyalázzák a Szent Keresztet, de azért mégiscsak adott nekem egy feszületet. Szerettem volna, ha minél több ember látja a gesztusomat. Szerettem volna, ha reagálnak rá, ha beszélnek róla – nyilatkozta a wpolityce.pl nevű lengyel portálnak.

Hírdetés

A papnak készülő fiú ezután a felvonulásra sietett, ahol egyedül, a keresztet magasba tartva próbálta útját állni a felvonulásnak.

Először a kereszttel a kezemben a rendőrsorfal elé álltam, ami a menetet védte. Később leültem a járdára, és latinul imádkoztam a Salve Reginát. Isten Anyjához imádkoztam, a tisztaság ideáljához. Rendőrök jöttek oda hozzám, és kérték, menjek el onnét. Én azt mondtam nekik: nem tehetem, mert a menet résztvevői a katolikus hitemet sértik, és meggyalázzák a lengyel zászlót azzal, hogy szivárványt rajzolnak rá – mesélte a lapnak.

Jakubot persze – ahogy arra a fiú számított is – természetesen azonnal letámadta a liberális média. Szerintük a fiú viselkedése kirekesztő volt, az egész magánakciót pedig csak azért találta ki, hogy saját magának kovácsolhasson belőle politikai tőkét. Ennyire toleráns az elfogadásért lobbizó liberális média.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »