Vélemények kavalkádja

Vélemények kavalkádja

Az inflációellenes csomag éppen a leginkább rászorultakon nem segít.

Erről azonosan vélekedett Vladimíra Marcinková (SaS) kormánypárti és Denisa Saková (Hlas-SD) ellenzéki képviselő a TA3 hírtelevízió A politikában című vasárnapi vitaműsorában.

A vitaműsor negyedik résztvevője, Monika Kavecká (OĽANO) abban nem biztos, hogy a frakció száz százalékban támogatja a csomagot, ő mindenestre megszavazza majd.

Marcinková szerint nem igaz, hogy inflációellenes csomagról lenne szó. A lakosság legszegényebb rétegeit nem érinti, különösen az idős özvegy vagy egyedül élő, esetleg önmagukat fenntartó asszonyok, gyermeküket egyedül nevelő nők nem jutnak kellő támogatáshoz. Megszavazna egy megemelt lakhatási segéllyel kapcsolatos javaslatot is. Az általános támogatás igazából csak az inflációt növeli.

Hírdetés

Az OĽANO képviselője viszont úgy látja, hogy a pártja által javasolt csomag és általában a kormánykoalíció a nyugdíjasokra is gondol. Ezt bizonyítja a 13. havi nyugdíj és a nyugdíjak inflációkövető emelése is.

A pénzügyminiszter párttársa, Kavecká viszont úgy látja, hogy ez nem ilyen egyszerű, mivel Matovič az OĽANO vezére is és gondolni kell a koalíciós szerződésre is.

Kitért az egészségügyben kialakult szakemberhiányra is. Úgy vélekedett, hogy rendszer szintű megoldásokra van szükség és motiválni kellene a tapasztalt egészségügyi dolgozókat, hogy továbbra is maradjanak az egészségügyben.

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter visszahívását Denisa Saková indokoltnak tartja és párttársaival megszavazza majd, a vita további résztvevői azonban úgy látják, hogy a miniszter menesztése nem indokolt.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »