Vékony jégen járnak?

Nem szeretem az Orbánt gúnyoló internetes montázsokat. Valahogy piti. Impotens. Régen, az elején humoros volt. Már nem az. Hogy mennyit ért a sok gúnyolás, azt április 6-án láthattuk. Mostanra csak pótlék. Szelep. Akkor pedig nemhogy haszna vagy értelme volna, hanem káros. Pótcselekvés a valódi helyett. Azt hisszük, hogy csináltunk vele valamit. Dehogy csináltunk.

Inkább igyekezzünk megérteni, hogy mit miért tesz. Mindenben van valami logika. Még az is lehet, hogy egyes dolgai elkerülhetetlenek. Nem minden! De ezt-azt még akár nemzeti radikálisok sem tehetnénk másképp. Érdemes végiggondolni ezeket, mert a tiszta ábra megakadályozza a későbbi problémákat saját magunkkal. Itt van például ez a múltkori cikkünk.

Persze ettől nem leszünk fideszesek. Igenis kritizálni és majd eltakarítani kell Orbánt,mihelyt reális lehetőség nyílik rá. Sajnos úgy tűnik, egyhamar nem. Mikor is volt utoljára sztrájk Magyarországon? Általános sztrájk még soha egyszer sem. Ágazati is legalább négy-öt éve, igaz? Ennyit a magyar nép elszántságáról és cselekvőkészségéről… A mostani állapotában.

Ha egyelőre csak kritizálunk, legalább jó célfelületet keressünk rajta.

Mindjárt az egyik a jó Pintér Sándor ismételt belügyminiszteri kinevezése. Ezt aztán nem tudja rendesen megindokolni. Nyilván van oka Pintérnek. De nem ám az ország érdeke. Egészen más okok lehetnek a háttérben. Sötét dolgok.

Szintén védhetetlen és normális ésszel megmagyarázhatatlan a futballmániája. A stadionépítések. A többi is, de főleg a felcsúti. Nincs az a gazdasági vagy politikai alap, ami alátámasztaná. Politikailag pedig kifejezetten mínusz, mert csak irritálja a lakosságot. Itt aztán reálisan felvetődik a hibbantság kérdése. Maguk a fideszesek is tudják ezt. Kerülik a témát, ahogy csak lehet. Ceausescu jut az ember eszébe a cezaromániás rögeszméivel. Nincs a fideszes vezérkarban, aki figyelmeztesse Orbánt? Vagy nem mernek szólni neki?

Már ott tartunk, hogy ügyvédek futball-világbajnokságát rendezik a felcsúti stadionban. Itt lehet olvasni róla. Mire jó ez? Van haszna? Miket gondoljunk magunkban? Sőt a legelszántabb fidesz-hívők is gondolkodóba eshetnek az ilyenektől.

Hírdetés

Úri muri! Nagyúri allűr. Védhetetlen.

Tegnap olyanra lettem figyelmes, ami rögtön eszembe juttatta a Grazról szóló pletykákat. Tessék alaposan megnézni az alábbi videót:

[A videóért kattints a fotóra]

A furcsa hangsúlyozás. A szeme. A szája. A merev arckifejezés.

Orvos ismerősöm rögtön azt mondta, hogy erősen benyugtatózták. Gyógyszerhatás alatt áll a képen látható személy.

Mondjuk, nem is lenne csoda. Sok-sok év mérhetetlen stressze nehezedik rá. Óriási igénybevétel és terhelés.

Fideszesek azt a magyarázatot varázsolták elő, hogy ez egy sajtótájékoztató, és Orbán a tolmács kedvéért beszél vontatott, monoton hangon, és hangsúlyoz ilyen furán.

Hát nem tudom. Mindenki saját maga alkosson véleményt.

Minden ellenkező híreszteléssel szemben a Fidesznek még mindig nincs igazi társadalmi beágyazottsága. A társulatot az érdek, a zsákmány tartja össze. És nem utolsósorban maga Orbán személye. A Fidesz alighanem még mindig one man show. Orbán Viktor kiesésével szinte biztosan káoszba omlana össze. Ha kidől – például mert elhatalmasodnak rajta a stadion-bolondériához hasonló agyament rögeszmék, vagy egyszerűen csak bekattan-, akkor dőlni kezdhet a dominósor, és villámgyorsan összeomolhat az annyira stabilnak és megdönthetetlennek tűnő Fidesz-uralom.


Forrás:radicalpuzzle.blogspot.com
Tovább a cikkre »