Vehet egy nagy levegőt a magyar női kézilabda-válogatott

Vehet egy nagy levegőt a magyar női kézilabda-válogatott

Magyar szempontból fontos brazil siker született a női kézilabda-világbajnokságon.

A brazil együttes – a magyar válogatott szempontjából kedvezően – 30-27-re legyőzte vasárnap a cseh csapatot a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában.

A találkozó magyar szempontból azért volt fontos, ugyanis az olimpiai selejtezőtornán szereplésre jogosító kilencedik hely megszerzéséhez – hétfőn a horvátok elleni magyar siker mellett – elengedhetetlen, hogy egyik csoportharmadiknak se legyen több pontja hatnál, amennyivel győzelme esetén Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese zárja a göteborgi hatos küzdelmeit. Ebben az esetben pontazonosságnál ugyanis a gólkülönbség dönt, amelyben jelen pillanatban jól áll a magyar válogatott.

A brazil diadal azt jelenti, hogy a IV. csoportban a harmadik helyezett mindenképp hat ponttal zár, mivel a 16.30-tól pályára lépő – és immár biztos továbbjutó – holland csapatnak nyolc, a spanyolnak hat pontja van csakúgy, mint ezzel az eredménnyel a brazil és a cseh gárdának. A brazil válogatott gólkülönbsége pillanatnyilag +22, míg a magyaré +19, azonban a dél-amerikai gárdának a Pánamerikai Játékok győzteseként már van ötkarikás kvótája, így

amennyiben kilencedikként zár, úgy a vb tizedik helyezettje is érdekelt lesz az olimpiai selejtezőtornák valamelyikén.

A IV. csoportban a továbbjutás szempontjából ez az eredmény a cseheknek volt kedvező: amennyiben Hollandia felülmúlja Spanyolországot, úgy a három hatpontos gárda között minitabella határoz a második hely sorsáról, ebben pedig az egymás elleni eredmények miatt – Spanyolország-Brazília 27-25, Csehország-Spanyolország 30-22, Brazília-Csehország 30-27 – a csehek zárnak a legjobb gólkülönbséggel.

A Győr jobbátlövője, Bruna Almeida de Paula négyszer, a Debrecen jobbszélsője, Mariana Costa kétszer volt eredményes a braziloknál.

Eredmény, középdöntő, 3. forduló

Hírdetés

IV. csoport (Frederikshavn):

Brazília-Csehország 30-27 (16-17)

korábban:

Argentína-Ukrajna 25-20 (13-11)

később:

Hollandia-Spanyolország 16.30

később, II. csoport (Trondheim):

Angola-Koreai Köztársaság 15.30

Szlovénia-Ausztria 18.00

Franciaország-Norvégia 20.30


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »