Vegyük fel saját keresztünket! – Böjti lelkinapot tartottak Komlón

Vegyük fel saját keresztünket! – Böjti lelkinapot tartottak Komlón

Nagyböjti lelkinapot tartottak a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda munkatársai számára március 26-án, amelyre Felföldi László, a Pécsi Egyházmegye főpásztora is ellátogatott.

A főpásztor arra hívta fel a pedagógusok figyelmét, hogy mindenkinek fel kell vennie saját keresztjét, mert kereszthordozás nélkül nem lehetünk igazán boldogok. Felföldi László tanításában arra is rámutatott, hogy

Cirenei Simon példáján keresztül szemléltette, hogy a másik ember keresztjét nem hordozhatjuk, csupán segíthetünk neki. „Ez a segítség nem biztos, hogy több, mint Veronika kendője, de ez a »kendő« mindig kéznél van” – magyarázta.

Felföldi László kiemelte, hogy világunk napjainkban zajló folyamatai óhatatlanul lecsapódnak az iskola, a gyermekek és a családok mindennapi életében. Ítélkezés helyett imára buzdított a békéért, amelyet mindenkinek elsősorban a saját maga és családja életében kell megélnie. Rámutatott: ez az első lépés a nagyobb közösség békéjének szolgálata felé is.

Hírdetés

A lelkinap folytatásaként Dallos Tamás komlói plébános és Békési-Marton Csaba, az intézmény egyik tanára vezette végig a részvevőket a bűnbánati zsoltárok sorain, kutatva az isteni irgalmasság zsoltárirodalomban megjelenő sajátosságait. A zsoltárok segítő kezet nyújtanak a hit útján különböző állomásokon tartó embereknek a bűnbocsánat titkának megsejtésében.

A lelkinapot közös ebéd és kötetlen beszélgetés zárta.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye/Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »