Végveszély: Mindenre elszánt kontinensfoglalók tartanak a magyar határ felé

Nagyon elszántak, hogy “akár erőszakos módon”, mindenáron Nyugat-Európába jussanak a Szerbiába – részben Macedóniából, Bulgáriából – érkező bevándorlók, akik egyre nagyobb számban közelítik meg a magyar határt – erről a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszélt az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét

Bakondi György elmondta: az első negyedévben mintegy 4500-an, a második negyedévben 10 500-an kísérleteztek a magyar határon, vagyis a tendencia növekszik. Ha ez a nyomás fokozódik, bonyolult helyzetet eredményezhet az egész Balkánon és az egész Európai Unióban. Ezen felül – mint hozzátette – több mint 130 ezren vannak Olaszországban, akik a tengeren érkeztek Líbiából. Mindez azt jelenti, hogy folyamatosan nyomás alatt tartják Európát.

Magyarországra 24 óra leforgása alatt, július 19-én 97 ember akart illegálisan bejutni a magyar-szerb határon. A rendőrök és a katonák 37 embert akadályoztak meg az ország területére történő illegális belépésben, további hatvanat feltartóztattak és átkísértek az ideiglenes biztonsági határzáron. A magyar-ukrán határszakaszon 5 fő határsértőt fogtak el a rendőrök – írja a Police.hu.

Hírdetés

Bakondi György szerint Európa-szerte egyre többen vélik úgy, hogy ilyen mértékű tömeges migrációt Európa nem képes kezelni, s a nemzeti kormányoknak és Brüsszelnek határozott lépéseket kell tenniük a védelem érdekében.

A belbiztonsági főtanácsadó szólt arról is: nagy veszélyt jelent az európai közbiztonságra nézve, hogy a migránsok egyre több erőszakos cselekményt követnek el: a magyarországi táborokban is több atrocitás történt, s a németországi vonaton támadóról is kiderült, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez kötődött.

3f29246000ed39907c065ac658b908f8_640

“Nem riadnak vissza az erőszaktól sem”

Bakondi György reményét fejezte ki, hogy az Európai Unióban sikerül egy olyan biztonsági rendszert kialakítani, amely lehetőséget ad a valódi menekülteknek a politikai menedék jog elérésére, viszont hatékonyan képes távol tartani a terrorizmust, és mindazokat, akik gazdasági célból akarnak bejutni az unióba.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »