Végre megszólalt Erdősi Lászlóné

Végre megszólalt Erdősi Lászlóné

A vasárnapi boltzárról népszavazást kezdeményező Erdősi Lászlóné csütörtökön azt közölte az MTI-vel: határozott álláspontja az, hogy nem ért egyet az üzletek vasárnapi nyitva tartásával, véleménye kialakításában pedig egyetlen párt sem befolyásolta.

„A sajtóban megjelent híresztelésekkel szemben a kezdeményezést mint a közügyek iránt érdeklődő, arról véleménnyel bíró független magánszemélyként tettem meg” – írta herceghalmi keltezésű sajtóközleményében Erdősi Lászlóné, Erdősi László herceghalmi független polgármester felesége.

A kérdése úgy szól: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek – a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény szerint – továbbra is zárva tartsanak vasárnap?” – írja az MTI.

Mivel a népszavazásról szóló törvény szerint egy kérdés benyújtása után már nem nyújtható be azonos tárgyú kérdés az előbbi hitelesítését megtagadó döntés jogerőre emelkedéséig, ha Erdősi Lászlóné kérdése megfelel a jogszabályi előírásoknak, akkor az kerül a Nemzeti Választási Bizottság elé.

Hírdetés

Példátlan eset az NVI-ben

Ismert, kedd délelőtt állóháború alakult ki a Nemzeti Választási Iroda épületénél, miután kopasz férfiak elállták az MSZP-s Nyakó István útját, így egy idős hölgy négy másodperccel hamarabb tudott népszavazási kezdeményezést leadni a vasárnapi boltzár kérdésében. Az ügyre reagáltak a pártok – köztük cinikusan, a baloldalt támadva a Fidesz is –, az MSZP tüntetést tartott, az NVI vezetője pedig reformért kiáltott. A hölgyről – aki az NVI-nél nem árult el semmit saját magáról – később az Index kiderítette, hogy Erdősi László András herceghalmi független – korábban fideszes – polgármester felesége.

Az ügyben olyan információk is napvilágot láttak, melyek szerint az Erdősinét körülvevő kopaszok a Fradi Security emberei közül kerültek ki, míg az idős hölgyet segítő és helyette a népszavazási kezdeményezését érvényesítő V. Ádám is Kubatov Gábor ferencvárosi köréhez köthető.

Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke szerdán az ATV Egyenes beszéd című műsorában elmondta: szerinte nincs felelőssége abban, ami kedd délelőtt a választási irodánál lezajlott, hiszen attól függetlenül, hogy kik voltak ott és mennyien, rend volt. „Az, hogy ők kigyúrtak, kopaszok, fehérek vagy nem fehérek, az nem tartozik arra, hogy minden állampolgárnak lehetősége van népszavazást kezdeményezni” – szögezte le az NVI vezetője.

Pálffy Ilona azt is elmondta, hogy nem ők hívták az irodához a rendőröket, ugyanakkor ő küldte el őket, mert nem akarta, hogy ott rendőri intézkedés legyen. Szerinte ugyanis semmi olyan nem történt, ami indokolttá tette volna az intézkedést.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »