Végre lezárhatják a szerb-magyar határt, Szijjártó 4 méter magas, 175 kilométer hosszú kerítésről beszél

Végre lezárhatják a szerb-magyar határt, Szijjártó 4 méter magas, 175 kilométer hosszú kerítésről beszél

Négy méter magas kerítést húzhat Magyarország a szerb határra – a kormány utasította a belügyminisztert, hogy jövő szerdáig tegye meg a szükséges előkészületeket.

Szijjártó Péter külügyminiszter jelentette be, hogy miután a kormány meghallgatta Pintér Sándor belügyminisztert a Magyarországra nehezedő migrációs nyomásról, valamint az uniós belügyminiszterek tegnapi tanácskozásáról, a kabinet arra utasította a tárcavezetőt, hogy készítse elő Magyarország déli határának lezárását.

Szijjártó Péter szavai szerint 4 méteres kerítést húzhatnak a kormány elképzelései szerint a 175 km-es szerb-magyar határon, ám ezzel Magyarország semmilyen jogi kötelezettséget nem szeg meg. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a lépés nem egyedülálló, hasonlóan jártak el a görög-török valamint a bolgár-török határon is.

Hírdetés

Ezzel párhuzamosan elkezdik azon rendelet előkészítését is, amelyre a most az Országgyűlés előtt lévő törvénymódosítás adna lehetőséget, hogy a kabinet meghatározza a biztonságosnak minősített harmadik országokat, amelyek felől Magyarország nem fogadna bevándorlókat.

A külügyminiszter hangsúlyozta, hogy az uniós belügyminiszterek tanácskozása alapján Magyarországot érinti legsúlyosabban a tagországok közül az illegális migrációs nyomás. Kérdésekre azonban Szijjártó Péter a folytatódó kormányülésre hivatkozva nem válaszolt.

(InfoRádió nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »