Végre egy újabb szobor ékesíti a Szent Péter teret

Végre egy újabb szobor ékesíti a Szent Péter teret

Nem fogják elhinni mit ábrázol a szobor!

Nem fogják elhinni mit ábrázol a szobor!

Ha nem Bergoglióról lenne szó, magam sem hittem volna el, hogy mit ábrázol a szobor, amely mellett olya nagy szeretettel és alázattal pózol Vatikán ura.

A bronzból készült, 20 tonna súlyú, 3,5 méter magas kolosszus a vaticannews.va szerint migránsoknak emléket állító szobor, amelyet az állam vezetője – bizonyára pápai minőségében – meg is áldott.

Hírdetés

„Azt akartam, hogy ez a műalkotás itt legyen a Szent Péter téren, hogy mindenkit emlékeztessen a befogadás evangéliumi kihívására” – mondta a pápa az Úrangyala imádság előtt és hivatkozott a Zsidókhoz írt levélre, amely szerint „Ne feledkezzetek meg a vendégszeretetről, hisz ilyen módon némelyek tudtuk nélkül angyalokat láttak vendégül” (Zsid 13,2).

Az internet népe máris azt latolgata, nem lett volna-e olcsóbb Vatikánnak, ha a 140 migránst ábrázoló szobor helyett esetleg 140 migráns befogadásával szórakoztatta volna magát Bergoglio, ha már…
Visszatérve az idézett levélre, azt azért nem ártana tudni, hogy az idézett vendégszeretet – Bergoglio értelmezése szerint – a keresztényeket üldöző hódító hordákra, terroristákra, nőket-, gyermeket megerőszakolókra és gyilkosokra is érvényes-e?

Üdvözlet,
 KJ

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »