Végre egy őszinte lépés! – ellenzéki reakciók az újabb nemzeti konzultáció bejelentésére

Végre egy őszinte lépés! – ellenzéki reakciók az újabb nemzeti konzultáció bejelentésére

A legtöbb megszólaló arra hívja fel a figyelmet, hogy Orbán Viktor és a kormánypárti EP-képviselők is megszavazták a szankciókat.

A kormánypártok Balatonalmádiban tartott közös frakcióülésén bejelentették, hogy nemzeti konzultációt tartanak az Oroszország elleni energiaszankciók ügyében.

Az Infostart összeszedte a parlamenti ellenzéki pártok gyorsreakcióját.

A DK szerint semmi értelme azokról az uniós szankciókról konzultálni, amelyeket Orbán Viktor egytől egyig megszavazott.

„Kocsis Máté ma bejelentette, hogy hiába a megélhetési válság és az állítólagos kormányzati spórolás, újabb »nemzeti konzultációt« indítanak, ezúttal a szankciókról. Miközben a magyar családok azt számolgatják, hogy hó végén a hétszeresére emelt rezsit fizessék be, vagy bevásároljanak, miközben a szülők azért aggódnak, hogy megfázik-e majd a gyerekük a fűtetlen iskolában, aközben a kormány milliárdokat szórna el az aktuális hazugságai terjesztésére” – írja a párt közleményében.

A szerintük valójában nem a háború, hanem az Orbán-kormány a megélhetési válság oka.

A szankciók működnek! – ez már a Momentum reakciója. Szerintük is a kormány a válság miatti felelős.

„A kormány annyira belezavarodott a saját alternatív valóságába, hogy azt is elfelejtette:

alig fél évvel korábban mind a magyar kormány, mind a Fidesz EP-képviselői megszavazták az Oroszország elleni szankciókat.

Most akkor a saját döntéseik ellen tiltakoznak? A saját, fél évvel korábban meghozott döntésükről indítanak nemzeti konzultációt? Ne nézzék hülyének a választóikat: döntsék el, hogy támogatják vagy nem támogatják a szankciókat” – áll a párt Facebook-posztjában.

Márki-Zay Péter tömören reagált a bejelentésre. A korábbi ellenzéki miniszterelnök-jelölt azt kérdezi, „a Fidesz azokról a szankciókról akar konzultálni, amiket Orbán Viktor egytől-egyig megszavazott?”

Hadházy Ákosaz esküjét még mindig nem letevő – független képviselő úgy látja, ez őszinte lépés a Fidesztől: „jön a »nemzeti konzultáció« Vlagyimir Putyin megsegítéséről!”

Cikkünk írásáig a többi ellenzéki parlamenti párt Facebook-oldalán nem jelent meg reakció az újabb nemzeti konzultáció bejelentésére.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »