Végre: Aszex Pride-on is vonulhatnak a feltűnési viszketők

Végre: Aszex Pride-on is vonulhatnak a feltűnési viszketők

Lassan tényleg túlcsordul a karácsonyi magaslatokon Budapest. Történemi felvonulásra készülnek ugyanis április 15-én, szombaton az aszexuálisok.

Lassan tényleg túlcsordul a karácsonyi magaslatokon Budapest. Történemi felvonulásra készülnek ugyanis április 15-én, szombaton az aszexuálisok.

A Magyar Aszexuális Közösség Budapesten megtartja a világ első aszex felvonulását.

Nemcsak azokat várjuk, akik rajta vannak az aszexuális spektrumon, hanem a szövetségeseinket is, akik szerint fontos az aszex láthatóság növelése” – olvasható a felvonulás Facebook-eseményének leírásában.

Tudatlanságunk és mérhetetlen tájékoztatlanságunk miatt eddig nem tudtuk, de végre eljuthat minden magyarhoz a hír: létezik olyan, hogy Aszexualitás Nemzetközi Napja. A nagy napra április hatodikát szúrták ki. A szervezők ehhez minél közelebb szerették volna megtartani a felvonulást. A gyülekező az ötödik kerületi Erzsébet téren lesz délután három órától, ahonnan a Hősök terére sétál a tömeg – mesélte Sulyok Viktória, a Magyar Aszexuális Közösség alapító tagja a Humennek.

Hírdetés

Mint mondta, aszexként meg akarják mutatni, hogy léteznek, és semmi szégyellnivaló nincs abban, ha valaki nem (vagy csak ritkán, bizonyos körülmények között) érez szexuális vonzalmat.

A felvonulás elején ölelőpontot terveznek az Erzsébet téren LMBTQI személyek szüleivel, a felvonulás végén pedig beszédek hangzanak majd el.

Sulyok egyébként burkoltan le is nácizta a magyar miniszterelnököt, amikor interjújában arról beszélt, hogy Orbán Viktorék nem igazán vannak tisztában azzal, hogy ők is léteznek, ennek is köszönhető, hogy a programjaik egyelőre nácimentesek.

“Egy homoromantikus aszexet (vagy egy bi-, pán- stb. romantikusat), akinek azonos nemű partnere van, ugyanolyan negatívan érintik a melegellenes törvények, mint egy alloszexuális (tehát nem aszex) meleget. Ugyanígy egy szürke aszex vagy demiszex arcot, aki egyébként a saját neméhez (is) vonzódik. Ha egy aszex egyedülállóként szeretne örökbe fogadni, ugyanúgy ki van zárva a lehetőséből, mint bárki más (ez persze nem aszexspecifikus)” – igyekezett átpolitizálni helyzetüket Sulyok csatlakozva a hátrányos helyzetű másokhoz, talán abban is bízva, hogy ők majd megjelnésükkel támogatják vonulásukat.

Hunhír.info


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »