Végre a világ második legkisebb országa is bocsánatot kért, mert dolgozni vittek 66 zsidót

Végre a világ második legkisebb országa is bocsánatot kért, mert dolgozni vittek 66 zsidót

II. Albert herceg emlékművet avatott a "nácik áldozatainak" emlékére, és azt kérte a zsidóságtól, hogy bocsássák meg az ország ún. holokauszt idején elkövetett "bűneit".

Sajnálatát és megbánását fejezte ki II. Albert monacói herceg csütörtökön, amiért országából a rendőrség együttműködésével zsidókat deportáltak munkatáborokba 73 évvel ezelőtt – adta hírül a JTA. A herceg Monaco főrabbijai és több más zsidó vezető, köztük a "nácivadász" Serge és Beate Klarsfeld előtt tartott beszédet, majd emlékművet avatott, melyre a holokamu monacói áldozatainak neveit vésték fel.

Hírdetés

A monacói hatóságok 1942. augusztus 27-28. között – részben a németek által megszállt Franciaország nyomására – legkevesebb hatvanhat (azért figyeljük a bűvös számokat, ugye? – a szerk.) zsidó összegyűjtését hajtották végre, akik közül a hololegendárium szerint "csak kilencen élték túl a holokauszt szörnyűségeit". Az állítólagos áldozatok között többen is voltak olyanok, akik korábban épp azért menekültek az országba, mert tévesen azt remélték, hogy Monaco semlegessége miatt ott nem kell munkatáborba menniük.

II. Albert herceg bocsánatkérése az első hivatalos elismerése volt annak, hogy Monaco "bűnrészességet vállalt a Holokauszt (sic!) során történt népirtásban" – fogalmaz megelégedve a Zsido.com. Az Európai Zsidó Kongresszus elnöke, dr. Moshe Kantor azt mondta: „Üdvözöljük a mai eseményt és a fejedelemség azon vágyát, hogy alapos kivizsgálják a náci megszállás sötét napjai alatt vállalt szerepét”.

(Zsido.com nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »