Végleg bebizonyosodott, hogy a Momentum az új SZDSZ

2017-ben a Momentum aljas hazugsággal vádolta, a balliberális média pedig azon élcelődött, hogy Bencsik András az új SZDSZ-nek nevezte a budapesti olimpiai pályázatot megfúró, magát modern, XXI. századi polgári pártnak nevező alakulatot, de most kibújt a szög a zsákból, hiszen Fekete-Győr András, a Momentum elnöke bejelentette, hogy beálltak a vadliberális Guy Verhofstadt pártcsaládjába. Ezúttal Stefka István, a PestiScrácok lapigazgatója, Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, Szentesi Zöldi László, a Magyar Demokrata főmunkatársa volt az ECHO TV Sajtóklub című műsorának a vendége. Műsorvezető: Huth Gergely.

Egyszer volt Budán kutyavásár – így reagált Stefka István, a PestiScrácok lapigazgatója arra, hogy Fekete-Győr András azt vizionálta a Mandinernek, hogy a jövő májusi európai parlamenti választások Magyarországon a Fidesz és a Momentum harcáról fognak szólni. Stefka István emlékeztetett arra, a Momentum miként fúrta meg a budapesti olimpiai pályázatot, miként tévesztette meg az embereket, amivel – Stefka szerint – sikerült is örökre elásnia magát.

Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője a mostani színvallásra úgy reagált, Magyarországon mindig van egy olyan réteg, aki a „minél hülyébb, annál jobb” elvet követi, így van ez a Kétfarkú Kutyapárt és a Momentum esetében is. Az újságíró hozzátette: az a szerencsénk, hogy ez a réteg pár tízezerre tehető és döntően a budapesti belvárosban lakik.

Amikor van egy gyűlés, ahol megjelennek hetvenhárman, kiáll oda egy fiatalember, aki életében nem dolgozott, soha semmiért nem vállalt felelősséget, nem mérettette meg magát az életben (…) amikor szoprán hangon elkezd sikoltozni, miért kellene neki hinni? – erről már Szentesi Zöldi László beszélt. A Magyar Demokrata főmunkatársa szerint hiba összemosni a mostani önjelölteket a ’80-as évek fiatal politikai mozgalmaival.

Hírdetés

A Fekete-Győr Andrások, a Puzsér Róbertek mind önjelöltek, akik mögött semmilyen támogatás nincs, kizárólag egyetlenegy céljuk van, megfelelni a megbízóiknak, akik a világ leghatalmasabb emberei – jelentette ki Szentesi Zöldi László. Az újságíró hozzátette: a 13 aktivistával rendelkező Momentumban az a Guy Verhofstadt lát fantáziát, aki a múlt héten Orbán Viktor-ellenes plakátkampányba kezdett Brüsszelben.

Stefka István az akció kapcsán megjegyezte, sokaknak nem tűnt fel, de Verhofstadt mellett ott állt Benedek Márton is, aki Göncz Árpád unokája. Az alma nem esik messze a fájától, jó példát látott Göncz Kingában, Göncz Árpádban – mondta a PestiScrácok lapigazgatója.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »