Véget vetnének az iszlamista feketekereskedelemnek? A HÜLYÉK AZT HISZIK, EZ A MEGOLDÁS!

Érdekes ötlettel állt elő Brüsszel. Azt mondják: vissza kell szorítani a műkincskereskedelmet és ezzel megsemmisülnek a terrorszervezetek is. Palmüra lerombolása után ugyanis több műkincs került új tulajdonoshoz, a pénzt pedig az Iszlám Állam zsebelhette be – nyilatkozott Horváth József, biztonságpolitikai szakértő az M1 Ma Reggel című műsorában.

Az illegális műkincs-kereskedelmi piacon a közel-keleti térségből folyamatosan érkeznek a műkincsek, melyek eddig a szervezett bűnözés kezébe kerültek. Mára azonban a nagyszámban érkező műkincsek a gyűjtők érdekeit is felkeltették, főleg az illegális piacon.

Hírdetés

Az EU intézkedése ebben a tekintetben igen jelentős, hiszen egy bizonyos pénzcsatornát próbál elvágni az Iszlám Állam radikális terrorszervezet vonatkozásában. A szakértő úgy véli, hogy ennél azonban lennének sokkal fontosabb és súlyosabb problémák is, amellyel az IÁ-nak a pénzügyi forrásait el lehetne vágni, ilyen az embercsempészet, amely már szinte állandósult, az illegális olajkereskedelem is folyamatos, főként Törökországba, illetve az emberkereskedelem, ezen belül a gyermekmunka és a prostitúció is igen jelentős.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »