Véget ért az első virtuális Educatio kiállítás

Több mint 25 ezer látogatóval zárult a koronavírus-járvány miatt idén online formában megrendezett, 21. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás – derül ki az Információs és Technológiai Minisztérium (ITM) lapunkhoz eljuttatott hétfői közleményéből. A háromnapos virtuális rendezvényen a pályaválasztás előtt álló fiatalok megismerkedhettek a felsőoktatási intézmények kínálatával, továbbtanulási lehetőségeikről tájékozódhattak.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese az esemény kapcsán elmondta: „Azt szeretnénk, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek. Ehhez nemzetközi összehasonlításban is korszerű tudás megszerzésének a lehetőségét kell biztosítani számukra a felsőoktatásban, amellyel megállják a helyüket, tisztességes bért kereshetnek a munkaerőpiacon.

Hírdetés

A versenyképes képzések személyes sikerükön, boldogulásukon túl a teljes magyar társadalom gazdasági erejének megerősítéséhez és növeléséhez is hozzájárulnak. Körültekintő tájékozódásra biztatunk minden jelentkezőt, hogy továbbtanulásukról megalapozott döntést hozhassanak.” A járványhelyzet miatt a 21. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást idén virtuális formában rendezték meg január 21. és 23. között.

Az online eseményen több mint 25 ezer, továbbtanulás iránt érdeklődő fiatal vett részt. A látogatók mintegy 50 felsőoktatási intézmény hallgatóitól és munkatársaitól tájékozódhattak a hazai és nemzetközi egyetemek, főiskolák képzéseiről, felmérhették felvételi esélyeiket, megismerhették a különféle idegennyelv-tanulási és ösztöndíj-lehetőségeket.

Schanda Tamás kifejtette: „A koronavírus-járvány nemcsak a kiállítások szervezőit, hanem az egyetemeket, főiskolákat is folyamatosan komoly kihívások elé állítja. A veszélyhelyzetben a leendő hallgatók kizárólag a korszerű digitális lehetőségekkel élve kaphatnak tájékoztatást a felvételi eljárásról, vehetik fel a kapcsolatot az intézményekkel”. A továbbtanulni vágyó fiatalok a felvi.hu oldalon találnak naprakész információkat a felsőoktatási felvételi eljárás menetéről. A jelentkezés határideje 2020. február 15-e.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »