Végérvényesen megbuktak a Bexit-ellenes csalók – foggal-körömmel ragaszkodnak az „európai értékekhez"

Hackertámadások célpontjává vált az az online petíció, amit mostanra több mint négymillióan írtak alá, és követeli, hogy a brit kormány írjon ki második referendumot az uniós tagságról. A csalás azonban lelepleződött, és a választási bizottság megkezdte a hamis szavazatok eltávolítását.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Folyamatban van az ügy kivizsgálása, miután az aláírások hitelesítésekor kiderült, hogy több mint 77 ezer hamis aláírást adtak hozzá a petícióhoz, a világ számos országának IP-címeiről indított hackertámadások során. A hamis aláírások többek között Ghánából, Vietnámból, Ugandából, Türkmenisztánból, a Kajmán-szigetekről, Izlandról és Tunéziából érkeztek, de az alig néhány száz fős lakosságú Vatikánból is több mint 39 ezren írták alá a követeléseket.

Hírdetés

Helen Jones, a petíció elbírálásáért felelős bizottság elnöke azt mondta, megteszik a szükséges lépéseket, és eltávolítják a hamis aláírásokat.

Az ismeretlen hackerek vélhetően – korábban – azért adtak hamis aláírásokat a petícióhoz, hogy ezáltal a kezdeményezés elérje a százezer aláírásban megállapított érvényességi küszöböt. Ez a művelet azonban nem csak sikertelen, hanem értelmetlen is volt, hiszen a hamis aláírásokat nem sikerült feltűnés nélkül hozzáadni, valós aláírásokból azonban nagyságrendekkel több érkezett, mint amennyi az érvényességhez szükséges volt.

hunhír,infó – hídfő.ru


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »