Vége az uniós álomnak

Vége az uniós álomnak

A piszkos tizenkettő – így nevezi egy brit lap azokat a baktériumokat, amelyek nagyobb veszélyt jelentenek az emberiségre, mint a rák. A brit sajtó szerint Európában vége a politikai unióról szóló álomnak.

Az Európai Unió feladhatja a politikai unióról szövögetett álmokat, és aligha marad más belőle, mint egy egységes piac – írja Jean-Claude Juncker brüsszeli parlamenti beszédére reagálva a Telegraph. A londoni lap szerint a javaslatok máris ellenállásba ütköztek a szófogadatlan kelet-európai országok – vagyis Lengyelország és Magyarország – részéről, amelyek a marginalizálódástól tartanak a francia–német föderalista maggal szemben.

Hírdetés

Ukrajna márciusban Szlovákiából, Lengyelországból és Magyarországról szerzi be a gázt – írja az ukrán sajtó. Egy ukrán hírportál szerint az Naftogaz ukrán olajvállalat kereskedelmi igazgatója kijelentette, hogy Ukrajna napi negyvenmillió köbméternyi gázt kap Szlovákiából, Lengyelország és Magyarország pedig csak tartalék lehetőségként kerül szóba. Ukrajna 2016-ban tizenegymilliárd köbméternyi gázt importált az Európai Unióból, ebből csak egy egy-egy milliárd köbmétert Magyarországról és Lengyelországból, a többit pedig Szlovákiából.

Nem a rák jelenti a legnagyobb veszélyt az emberiségre, hanem azok a baktériumok, amelyek ellenállók az antibiotikumokkal szemben. Az Egészségügyi Világszervezet által közzétett 12 baktériumcsaládot a Times egyszerűen csak „piszkos tizenkettőnek” nevezi. A londoni lap megjegyzi, hogy ha az antibiotikumok elvesztik a hatásukat a baktériumokkal szemben, akkor olyan kulcsfontosságú műtéteket nem lehet végrehajtani, mint például a császármetszés vagy a szervátültetés, de veszélyessé válnak a kemoterápiás kezelések is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »