Vége a nyugalomnak Magyarországon

Vége a nyugalomnak Magyarországon

Érkeznek a március első napján kezdődő Steppe Archer 2019 elnevezésű magyar-amerikai nemzetközi hadgyakorlatra az amerikai lánctalpas harci eszközök, a hajmáskéri vasútállomásra. A bakonyi lőtéren október végéig tart a nagyüzem.

Szárazföldi harci technikák, vadászgépek és helikopterek is megkezdik a különböző hadgyakorlatokat, szinten tartó feladatokat márciusban a várpalotai MH Bakony Harckiképző Központ lő és gyakorlóterén – írja a veol.hu.

Hírdetés

A hajmáskéri vasútállomásra érkező katonai járművek egyenes úton a lőtérre haladnak, ahol október végéig töltik NATO szövetséges katonatársaink mindennapjaikat a közös kiképzésen. Az MH Bakony Harckiképző Központ lőtéri értesítője szerint a nap huszonnégy órájában zajlik majd a gyakorlatozás, mely jelentős járműmozgással – Várpalota és Hajmáskér térségben a lőtér környékén, illetve a 8-as főúton – és közepes zajhatással fog járni.

A dübörgő lánctalpasok “mellé” a hónap közepe tájától kezdve légierős szakfelkészítés is kezdődik, éleslövészettel – írja a lap. Több napon át egészen az esti órákig számíthatnak a környéken élők levegő-föld éleslövészetekre, alacsonyan átrepülő repülőeszközökre a már jól megszokott nagy zajhatás kíséretében.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »