Vége a Jégbüfének

Vége a Jégbüfének

63 év után bezár a belvárosi Jégbüfé, a legendás cukrászda a pesti bálvárosi Párisi Udvar valamennyi üzlethelyiségével együtt. Az épületegyüttes hosszú éveken át tartó rekonstrukciója ősszel kezdődik.

Szombaton nyit ki utoljára a Ferenciek terén álló Párisi Udvar leginkább szem előtt lévő üzlethelyisége, a Jégbüfé, 1952 óta üzemelt – írja az Origo. A még megtalálható összes üzlet is lehúzza a rolót, a palotát tavaly megvásárló Mellow Mood Group ugyanis hamarosan megkezdi az épület felújítását. A fejlesztők vendéglátóhelyeket, rendezvényhelyszínt és ötcsillagos apartmanhotelt álmodtak a helyszínre.

Hírdetés

A portál értesülései szerint a Jégbüfé tulajdonosa szeretne a környéken maradni, de olyan drágák a bérleti díjak, hogy egyelőre nem talált másik helyszínt. Az ikonikus üzlet augusztus 29-én nyit ki utoljára, akkor akciókkal várja a vásárlókat, hogy kiárusítsa a megmaradt készletet. Ezután is elérhetők lesznek a termékek, csak nem a Ferenciek terén, hanem a Fény utcai üzletben, a berendezést is hozzájuk viszik át, és még nem tudják, megnyit-e valaha újra a belvárosi cukrászda.

Rogán Antal, az V. kerület volt polgármestere tavaly májusban jelentette be hivatalosan, hogy 2,1 milliárd forintért értékesítették a Párisi Udvart. A szerződést a tulajdonos által meghatalmazott Mellow Mood Group ügyvezető igazgatóival írta alá Budapesten. A korábban üzletekkel, lakásokkal, műtermekkel működő műemléki épület felújítására az önkormányzatnak nem volt pénze, és biztosak voltak abban, hogy a következő években sem tudnak több milliárd forint uniós forrást szerezni a fejlesztésre. A fejlesztők befektetőt vontak be az ingatlan megvételébe, a fejlesztést és az üzemeltetést pedig maguk vállalják. A szerződés felújítási garanciákat is rögzít, két éven belül engedélyes terveket kell letenni, hét éven belül pedig be kell fejezni a fejlesztést. Az épületet a műemléki előírások szerint újítják fel.

Az V. kerületi önkormányzat korábban évekig jogi vitában állt a Jégbüfével, a Blikk információi szerint százmilliós nagyságrendű összeget követeltek vissza a cukrászdán, amiért 15 éven keresztül nem mentek bele a bérleti díjak emelésébe, így végeredményben 1990 körüli áron bérelték a helyiséget. Rogán Antal akkor azt nyilatkozta a lapnak, az új tulajdonosnak aligha érdeke, hogy távozzon onnan a Jégbüfé.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »