Védekezett a dán lány, őt vonják eljárás alá

Egy menekülttábor közelében akarták megerőszakolni a 17 éves lányt Dániában, ám ő paprikaszprével védekezett, így menekült meg. Ez az eszköz illegális Dániában, ezért a nő ellen indítanak eljárást.

Egy sonderborgi menekülttábor közelében támadtak rá egy tizenhét éves lányra Dániában – olvasható a Daily Mailen. Az elkövető a földre nyomta a fiatal nőt, és megpróbálta meztelenre vetkőztetni, az áldozat viszont paprikaszprével védekezett, így tudott megmenekülni. Ez az eszköz azonban illegális az országban, ezért a hatóságok közlése szerint vádat fognak emelni ellene. A lánynak feltehetőleg 500 korona (20 000 forint) pénzbírságot kell majd fizetnie.

Az áldozat szerint az angolul beszélő támadó elmenekült a helyszínről, és egyelőre nem is vonták eljárás alá. A Daily Mail szerint egyelőre nem derült ki, hogy az elkövető menedékkérő, esetleg menekült volt-e.

Hírdetés

Léptek az éjszakai klubok

Az ügy nagy visszhangot váltott ki Dániában, ahol az utóbbi időben megnövekedett a nőkkel szembeni szexuális bűncselekmények száma. A hónap elején több sonderborgi nő is jelezte, hogy fenyegetve érzi magát a menekülttábor közelében az ottani agresszív férfiak miatt. A mostani eset is nem sokkal azután történt, hogy szilveszter éjszakáján migránstömegek erőszakoskodtak nőkkel Kölnben, illetve más európai városokban.

Mint korábban beszámoltunk róla, Dániában több éjszakai klub, köztük a sonderborgi is úgy döntött, hogy kitiltja a dánul, angolul vagy németül nem beszélő vendégeket, miután több nő is sérelmezte, hogy migránsok erőszakoskodtak velük.

A dán parlament a menekültválság hatására döntött úgy, hogy korlátozni igyekszik az országba érkező áradatot. Más változások mellett a menedékkérőknek ezután egy helyett három évet kell majd várniuk arra, hogy családtagjaik csatlakozhassanak hozzájuk.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »