Vecernji List: Horvátország nem áll Orbán mellett

Horvátország nem áll Orbán mellett, de „orbáni módszerekkel” védi a határt címmel közölt vezércikket pénteken a Vecernji List című legolvasottabb horvát napilap.

Európa megosztott az új migrációs hullámot illetően, és azok az idők, amikor Orbán Viktor magyar miniszterelnök „fekete báránynak” számított az Európai Unióban, már elmúltak – írták.
Kiemelték, hogy egyre kevesebb tagállam látja szívesen az illegális bevándorlókat, Orbán pedig „egyfajta mentorrá” vált ebben a helyzetben. A visegrádi országok mellett Orbán új szövetségese lett Olaszország, de Ausztria és Szlovénia is keményebben lép fel a migránsokkal szemben. Az EU egyharmada migránsellenes politikát folytat – hangsúlyozták, majd hozzátették: Zágráb ezért „bonyolult” helyzetben van.

Hírdetés

A lap szerint Horvátország emberségesen áll a migrációhoz és inkább Németország, Franciaország és Spanyolország táborát erősíti.

Mindazonáltal leszögezték: „Horvátország nem áll Orbán mellett, ugyanakkor akarja vagy sem, orbáni módszerekkel védi a határt, de még mindig drótkerítés nélkül, természetesen.”


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »