Vb 2022: újabb hely elkelt a 32-ből

Vb 2022: újabb hely elkelt a 32-ből

Irán legyőzte Irakot, ezzel kijutott az év végi, katari labdarúgó-világbajnokságra.

Az iráni válogatott 1-0-ra legyőzte a vendég Irakot a 2022-es, katari labdarúgó-világbajnokság ázsiai selejtezősorozatának harmadik szakaszában, ezzel már biztosan részt vehet a november-decemberi tornán.

A teheráni mérkőzésen a diadalt és a vb-re jutást érő gólt az FC Portóban légióskodó Mehdi Taremi szerezte. Az irániak az utolsó három kör eredményeitől függetlenül biztosan az első két hely valamelyikén végeznek az A csoportban.

Az Egyesült Arab Emírségek 2-0-ra nyert Dubajban Szíria ellen a 2022-es, katari labdarúgó-világbajnokság ázsiai selejtezősorozatának harmadik szakaszában. Az A csoport harmadik helyén álló emírségekbeli együttes ezzel megakadályozta azt, hogy a második Koreai Köztársaság már most bebiztosítsa a vb-részvételt.

Kedden újabb fordulót rendeznek, a folytatásra, egyben a zárásra pedig március végén kerül sor, az utolsó két körrel.

A csoportokból az első két helyezett jut ki a vb-re, a harmadikok kontinentális pótselejtezőt játszanak egymással, a párharc győztese pedig részt vesz az interkontinentális pótselejtezőn, amelyen a dél-amerikai ötödik helyezett lesz az ellenfele a részvételért.

A csoport

Hírdetés

Egyesült Arab Emírségek-Szíria 2-0 (1-0)

Irán-Irak 1-0 (0-0)

Libanon-Koreai Köztársaság 0-1 (0-1)

A csoport állása: 1. (és vb-résztvevő) Irán 19 pont, 2. Koreai Köztársaság 17, 3. Egyesült Arab Emirátusok 9, 4. Libanon 5, 5. Irak 4, 6. Szíria 2


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »