Vastagbőr

Vastagbőr

A kutatók sokáig úgy tartották, hogy a nílusi víziló a legvastagabb bőrrel rendelkező élőlény a Földön. Aztán megjelent Lackner Csaba és beelőzte a hippokat.

Képfelvétel arról, hogyan rendezi “utcákba” a “kólát” Lackner Csaba, illetve 50 órányi titkos hanganyag, amelyen az akkor még szocialisa önkormányzati képviselő arról vall, hogyan lopják szét Kispestet. Lackner elmondása szerint a mutyiban benne van Gajda Péter polgármester, Kránitz Krisztián, a vagyonkezelő igazgatója és Somogyi László vállalkozó, akinek a felesége egyébként önkormányzati képviselő.

Lackner a hangfelvételeken olyan állításokat tesz, mint például:

Miután az Informátor nyilvánosságra hozta az egyértelműen korrupcióra utaló felvételeket a kispesti szocialisták, de az egész ellenzék országos szinten is rendkívül kellemetlen hazugság hullámot indított. Sokáig tagadták a felvételek hitelességét, aztán azzal védekeztek, hogy nem ismerik fel társukat, a végén pedig már egymást sem. Ebből a szempontból fordulópont volt a csütörtöki nap, hiszen a kispesti alakuló ülésre érkező Burány Sándor – a kerület országgyűlési képviselője, akit egyébként többször emleget Lackner a felvételeken – beismerte, hogy felismeri egykori párttársát. Heuréka – szokták mondani.

Lackner hosszú hetek bujdosása után megjelent a kispesti városházán. Átvette a mandátumát, letette az esküt és szóban is megerősítette, hogy folytatja a munkát. A kispesti Tony Montanát láthatóan nem hatotta meg a neve körül kialakult gigabotrány. Mosolygott, nevetgélt, jól érezte magát a közgyűlésen. Az sem zavarta, hogy az utcán, de még a teremben is tüntettek ellene. Pedig biztos vagyok benne, hogy ez még a rendkívül vastag bőrű nílusi hippo hámrétegét is kikezdte volna, Lacknerre hatással sem volt. Gajda Péter szigorát és az egykori bizalmasától történő elszigetelődést jól jellemzi, hogy Lackner – na melyik – bizottság alelnöki székét kapta – na melyik – hát természetesen a szociális és a lakásügyi testületét. Jogos, hiszen hallhattuk, hogy Lackner szociálisan ultraszenzitív, a lakásügyi részt egyébként megértem, hiszen a hangfelvételek tanulsága szerint a kispesti lakásmutyiban nyakig benne van, szóval a szakértelmére még nagy szükség lehet. Később persze Gajda próbálta menteni a helyzetet, hogy tévedés történhetett és csak emiatt kapott bizottsági posztot Lackner, késő bánat.

Lackner az alakulóülésen a fideszes képviselőktől kapott kólát is, nem itta meg, úgy tűnik a folyékonyat nem szereti csak a port, szigorúan szénsav nélkül.

A kispesti porszívó az alakuló ülés végén felállt és elviharzott, hiába követték az újságírók, nem állt szóba senkivel. Hogy ezt a munkát ebben a formában meddig lehet folytatni, nagyon jó kérdés? Az mindenesetre sokat elárul Lackner Csaba testtartásáról és értékrendjéről, hogy eszébe sem jutott a lemondás, sőt még ő érzi magát megsértve, amiért kitették az MSZP-ből, de Gajda Péter lépéseit elnézve annyira nem kell aggódnia a kiközösítés miatt. Lackner és bandája újra akcióba fognak lépni.

Hírdetés

Hacsak az új korrupcióellenes – vagyis elnézést átláthatóságért felelős – főpolgármester-helyettes nem kezd valamit a kispesti üggyel. Karácsony Gergely csapatában ezt a posztot Kerpel-Fronius Gábor kapta meg. A momentumos politikus az előválasztáson még ellenfele volt Karácsonynak. Kerpeltől a fővárosi önkormányzat alakuló ülésén volt szerencsém megkérdezni, hogy munkáját a kispesti korrupciós botránnyal kezdi-e. A válasza erre (korrupcióellenes főpolgármester-helyettesként) annyi volt, hogy nem tájékozott az ügyben. Teljesen jogos, Karácsony Gergely brigádját elnézve az lett volna furcsa, ha Kerpel-Fronius értelmes választ adott volna erre az egyébként nem túl bonyolult kérdésre. Ugyanezen beszélgetés során az átláthatóság bajnoka azt is elmondta, hogy nem tudja garantálni a visszaosztások megszüntetését.

Vagyis! A korrupcióellenes főpolgármester-helyettes nem tudja garantálni a korrupciómentességet!

Mondjuk elnézve, hogy Karácsony (vagyis Gyurcsány) kiket ültetett fontos, kasszakulcsos pozíciókba ezt nem is csodálom.

A korrupció a hivatalos definíciója szerint olyan tett, ami törvénybe vagy közerkölcsbe ütközik. A visszaélés során valaki pénzért vagy más juttatásért jogosulatlan előnyt nyújt másoknak.

A kispesti helyzetből kiindulva és elnézve a fővárosban alakuló helyzetet, osztozkodást nyugodtan definiáljuk újra a fogalmat.

Korrupció: a budapesti hétköznapok.

Bohár Dániel – www.888.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »